Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Plenković: Kujundžić se vraća u Sabor, sutra ću predložiti novog ministra

Plenković: Kujundžić se vraća u Sabor, sutra ću predložiti novog ministra

Premijer je dao izjavu nakon razrješenja

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu u vezi razrješenja Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva. 

- Danas sam razriješio ministra Kujundžića. Obavili smo razgovor jučer. Imamo i odgovornost kao predsjedajuća zemlja EU i za zaustavljanje širenja koronavirusa. Ministar je bio fokusiran na teme koje nemaju veze s onim što on radi. On će se vratiti u Sabor, imat će priliku sve objasniti. Sutra ću predložiti novog ministra - kazao je Plenković.

Rekao je i da mu Kujundžić nije pokazao nikakve dokumente i da mu je rekao da je riječ o stvarima s kojima on nije bio upoznat niti su mu bile u fokusu.

- Zabrinjava me fenomen u ovoj Vladi da se medijskim aktivnostima trese ministre. To je fenomen koji živi još tri godine. Ministri ne prolaze sigurnosnu provjeru, ja nemam mehanizme provjeravati takve informacije - dodao je Plenković.

Vaša reakcija na temu