Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 ŠKARE OŽBOLT: Kakav god dogovor se postigao, nitko nema zrelosti formiranje nekakve Vlade nacionalnog jedinstva

ŠKARE OŽBOLT: Kakav god dogovor se postigao, nitko nema zrelosti formiranje nekakve Vlade nacionalnog jedinstva

Smatra da je trenutna pozicija u pregovorima zanimljiva i apsurdna

Nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt gostovala je u Novom danu na N1 gdje je komentirala plan oporbe da se konstituira Sabor kako bi se poništilo imenovanje Ivana Turudića.

'Njegov postupak razriješena može ići samo kako je propisano zakonom. On nije stupio dužnost, ali je već imenovan. Sama činjenica da ovog trenutka imate dva državna odvjetnika, i da je jedan od njih i sudac i prima sudsku plaću, to Ustavni sud ne zanima', dodala je.

O ukidanju lex AP-a kaže da je saborski poslovnik vrlo jasan. 

'Zna se kako se zakoni donose i mijenjaju i tu je potrebna inicijativa od strane Vlade ili određenih skupina saborskih zastupnika i koje opet mora ići na mišljenje Vlade. Vi nikako ne možete izbjeći ovu tehničku Vladu. Po meni, ne možete konstituirati saborsku većinu i njome stvarati situacije koje trebaju doći iz Vlade. Ne može Sabor preuzimati ulogu Vlade. To je hibridna situacija koja je bila stvorena izvan konteksta, kao što je ova odluka Ustavnog suda i izbor glavnog državnog odvjetnika', istaknula je

Smatra da je trenutna pozicija u pregovorima zanimljiva i apsurdna. 

'Kakav god dogovor se postigao, nitko nema zrelosti formiranje nekakve Vlade nacionalnog jedinstva. Druga opcija je ići s HDZ-om, a svako približavanje HDZ-u znači približavanje Suncu od kojeg nestaješ, topiš se', navela je Škare Ožbolt.

Istaknula je i da imamo apsurd u državi da stranke koje su pravomoćno presuđene normalno funkcioniraju i čak su i na vlasti.

Vaša reakcija na temu