Škoro o padu Berlinskog zida: Teži i duži proces od demoliranja cigli bio je rušenje tog zida u mnogim glavama

Škoro o padu Berlinskog zida: Teži i duži proces od demoliranja cigli bio je rušenje tog zida u mnogim glavama

Tamo gdje su nekada padale duge sjene totalitarnog zida, sad sija sunce demokracije, smatra kandidat za predsjednika RH

Na današnji dan prije 30 godina je srušen Berlinski zid, a o tome je nešto imao za reći i kandidat za predsjednika RH Miroslav Škoro

Napisao je da je nakon rušenja Berlinskog zida kojeg je staljinistička propaganda zvala 'Antifašističkim obrambenim zidom' trebalo zid srušiti i u mnogim glavama. 

- Taj je proces bio duži i teži od demontiranja cigli, kamenja, blokova, betona i željeza komunističkog ožiljka na ulicama Berlina. Tamo gdje su nekada padale duge sjene totalitarnog zida, sad sija sunce demokracije. Vrijeme je da se u i Hrvatskoj napokon počne ozbiljno raspravljati o rasvjetljavanju povijesnih prilika i aktera, kako se ne bi dogodilo da i dalje kao samozvani moralni 'mjeritelji' naših prilika i neprilika u javnosti nastupaju ljudi koji su izravno sudjelovali u komunističkoj represiji. Ali nije dovoljno rasvijetliti razdoblje 1945. – 1990., već i vrijeme velikosrpske okupacije, ali i kriminalne tranzicije. Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti - smatra Škoro.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53979, "");
Pregledaj komentare