Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Screenshot TUŽNA VIJEST Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

TUŽNA VIJEST Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Legenda HRT-a

Preminuo je novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković, javlja Hrvatsko novinarsko društvo. Uz novinarski rad bio je angažiran u procesu pluralizacije i demokratizacije hrvatskog krajolika elektroničkih medija i njegovo usklađivanje sa standardima razvijenih demokracija. 

- Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HND-a. Velika hvala za sve što je dao za našu profesiju. U svoje ime i u ime HND-a a upućujem iskrenu sućut obitelji i prijateljima - rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, čiji je aktivni član Matković bio od 1985. godine.

Komemoracija za Damira Matkovića održat će se u ponedjeljak 29. travnja u Hrvatskom novinarskom domu, dok će posljednji ispraćaj biti dan kasnije u utorak 30. travnja, u 13 sati na Mirogoju.

Vaša reakcija na temu