Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U samo tri sata digitalni prosvjed protiv Hoda za život prikupio preko 3.000 potpisa

U samo tri sata digitalni prosvjed protiv Hoda za život prikupio preko 3.000 potpisa

Borba za siguran, dostupan i besplatan pobačaj u cijeloj EU

Dok je Hod za život, inicijativa za ukidanje prava na pobačaj, uspjela kroz centar Zagreba provesti na tisuće osoba, Grof Darkula i još nekoliko aktivističkih platformi organizirano su se udružile i napravile digitalni protuprosvjed kojim žele u jednom danu prikupiti 10 000 potpisa za siguran, dostupan i legalan pobačaj. Zasad su na 3.000 prikupljenih potpisa, ali interes raste iz sata u sat.

'Pozivamo sve građane i građanke Hrvatske da svojim potpisom danas jasno poruče da pobačaj mora biti omogućen svakoj ženi koja ga zatraži! Pomozite nam da u jednom danu prikupimo 10 000 potpisa te tako pokažemo da nećemo dozvoliti da nam se oduzimaju davno izborena prava!', poručuju s Instagram platforme Grof Darkula.

Ovim se aktivističke online platforme iz Hrvatske, kao i desetine tisuća njihovih pratitelja i pratiteljica pridružuju inicijativi 'My voice, my choice' koja se zalaže za osiguranje prava svih žena u Europskoj uniji, uključujući Hrvatsku, na siguran, dostupan i legalan pobačaj, bez obzira na njihovo podrijetlo ili status.

Ovu akciju podržale su mnoge poznate javne osobe kao što su autorica Nevena Rendeli Vejzović, glumica Tihana Lazović Trifunović,  političarke Sandra Benčić Ivana Kekin te brojne hrvatske i regionalne influencerice i druge osobe iz javnog i političkog  života. 

Najveći digitalni prosvjed u Hrvatskoj traje cijeli dan, pratite nas jer smo spremile još puno iznenađenja!

Europsku građansku inicijativu možete potpisati ovdje. Dodatne objave o kampanji na Europskoj razini moguće je pronaći na Instagramu i drugim platformama pod #MyChoiceMyVoice. 

Vaša reakcija na temu