Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: N1 Screenshot USKOK o uhićenom gradonačelniku: 'Osam godina peglao službenu karticu'

USKOK o uhićenom gradonačelniku: 'Osam godina peglao službenu karticu'

Nije predloženo određivanje istražnog zatvora jer nisu ispunjene zakonske pretpostavke

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, donio rješenje o provođenju istrage protiv gradonačelnika Otoka Josipa Šarića. Sumnjiči ga za zlouporabu položaja i ovlasti.

Prema priopćenju USKOK-a, obuhvaćen je period od siječnja 2015. do prosinca 2023., kada je službenim karticama plaćao privatne troškove, i to putovanja, smještaj i druge usluge. K tome, sumnja se da je podmirivao troškove i članovima obitelji te drugim osobama.

Nadalje, u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama plaćao je račune koji nisu vezani za djelatnost i službene svrhe Otoka. Podređenim službenicima nalagao je da te račune podmiruju iako se radilo o privatnim troškovima.

Na ovaj je način, kako je priopćio USKOK, pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 243.800,25 kuna. Za taj je iznos oštetio grad Otok.

Nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskog suda u Osijeku nije predloženo određivanje istražnog zatvora jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke, izvijestio je USKOK. 

Vaša reakcija na temu