Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Na Plokitama zadovoljni odlukom o kontejnerima: 'Svakodnevno gledamo gomile otpada na zelenim površinama'

Na Plokitama zadovoljni odlukom o kontejnerima: 'Svakodnevno gledamo gomile otpada na zelenim površinama'

'Nadamo se da će se slično uskoro dogoditi i s metalnim ili plastičnim spremnicima za biootpad'

Građani okupljeni u inicijativi 'Naprid Plokite, naprid Siromašna' pozdravili su vijest o povratku velikih kontejnera za glomazni otpad, koju je objavio gradonačelnik Ivica Puljak. Istaknuli su kako ih je - razveselila. 

'Godinama gledamo svakodnevne ružne prizore - ne samo na Plokitama - a to su gomile glomaznog otpada na zelenim površinama i pokraj spremnika. Način odvoza kamionima s grajferima, odnosno grabilicama, uvijek je za nas bio neprihvatljiv. Nakon skupljanja stolarije, odnosno drvenih prozora ostali bi razasuti komadići stakla. Objašnjenje iz Čistoće da bi građani bacali u velike kontejnere, kao ibranije, bijelu tehniku i šut nismo smatrali opravdanjem. 

Žao nam je što je trebalo toliko vremena za shvatiti da se vrate baje (veliki kontejneri). Nadamo se da će se slično uskoro dogoditi i s metalnim ili plastičnim spremnicima za biootpad, a da će se ovi polupodzemni spremnici za biootpad zamijeniti onima za miješani otpad i tako eliminirati smrad koji se širi našim kvartovima', poručili su iz inicijative. 

Vaša reakcija na temu