Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Sudački analitičar demantira Komisiju HNS-a i Skominu, pogledajte njegovo obrazloženje

VIDEO: Sudački analitičar demantira Komisiju HNS-a i Skominu, pogledajte njegovo obrazloženje

Layecova Komisija tvrdi da je ruka bila uz tijelo, Tenžera tvrdi da nije

Komisija HNS-a na čelu s Francuzom Bertrandom Layecom smatra da je sudac Dario Bel pogriješio kada je u 67. minuti dosudio kazneni udarac za Hajduk. Ocijenili su da je ruka bila uz tijelo. S njima se u analizi složio Damir Skomina koji je obrazložio da obrambeni igrač nema gdje s rukom. Njihove analize možete pogledati OVDJE.

No, naš analitičar suđenja, nekadašnji prvoligaški sudac Goran Tenžera imao suprotno mišljenje, koje je detaljno obrazložio.

- Vjerojatno će se voditi polemike. Svi mi imamo svoje tumačenje Pravila nogometne igre, ovo je za mene čisti kazneni udarac. Ruka je odvojena od tijela i sprječava akciju napadača. Tu po meni ne bi trebalo biti dileme.

VAR je pozvao suca na dodatni pregled. 

- Sudac Čulina smatra da ne bi trebao biti kazneni udarac. Pozvao je Bela. Uvijek postoji mogućnost da nisi vidio nešto što je neka kamera pokazala. On je došao pogledati, ali kad je shvatio da je kamera pokazala sve ono što je on vidio, onda je normalno da sudac Belovog autoriteta neće promijeniti odluku i ja to pozdravljam.

Cijelu Tenžerinu izjavu pogledajte u videoprilogu.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Vaša reakcija na temu