Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Max Romulus from Pixabay Dijete (2) zadobilo opekline na toboganu, maloljetnici izlili opasan proizvod

Dijete (2) zadobilo opekline na toboganu, maloljetnici izlili opasan proizvod

Užas u Francuskoj

Četiri dana nakon što je dvogodišnji dječak zadobio ozbiljne opekline po rukama i nogama od nagrizajuće lužine stavljene na tobogan u francuskom Toulouseu, trojica tinejdžera u dobi od 11 i 12 godina identificirana su kao osumnjičenici.

Dvojicu od njih tijekom vikenda ispitala je policija. Prvi je oslobođen, dok je drugom utvrđen dio odgovornosti, preciziralo je tužiteljstvo. Treći osumnjičenik, koji ne živi u istom gradu, trebao bi biti saslušan početkom ovog tjedna.

Trojica tinejdžera za koje se sumnja da su izlili opasni proizvod na površinu tobogana identificirana su zahvaljujući kamerama za videonadzor. Također je svjedočila i djelatnica susjednog supermarketa u kojem je natrijev hidroksid i kupljen. 

Osim dječaka opečenog po rukama i nogama, lakše je ozlijeđena i druga žrtva koja je također bila na igralištu, piše Le Figaro

Da bi optuženi mogli biti kazneno sankcionirani, prethodno moraju biti podvrgnuti psihijatrijskom vještačenju. Njime će se utvrditi jesu li maloljetnici u vrijeme događaja bili svjesni toga što rade i koliko je to opasno. Ako jesu, mogu biti pozvani na kaznenu odgovornost.

'Djeca znaju raditi gluposti, ali ovo nadilazi sve. Ovo je ozbiljan problem. Roditelji moraju preuzeti odgovornost', reagirala je majka ozlijeđenog dječaka, prenosi Dnevnik.hr

Vaša reakcija na temu