Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UTEMELJITELJI HDZ-a: Milanović djeluje kao istureno političko krilo Putinovih plaćeničkih skupina, a Ostojić mu pomaže

UTEMELJITELJI HDZ-a: Milanović djeluje kao istureno političko krilo Putinovih plaćeničkih skupina, a Ostojić mu pomaže

Pozivaju Ranka Ostojića da zatraži izvješće SOA-e o Milanovićevoj izjavi da je hrvatska vlada 'kvislinška'

Nakon što je izabrala Marka Križaića za svog novog dopredsjednika te institucionalno podržala svoje kandidate za predsjedništvo i nacionalni odbor HDZ-a (Ernest Petry, Jelena Folnović, Vladimir Pleško i Franjo Poljak) Zajednica utemeljitelja politički se očitovala o proputinovskoj politici Zorana Milanovića.

'U svjetlu postupanja Ranka Ostojića, koji je tražio izvješće SOA-e o izjavama ministra vanjskih poslova, Zajednica utemeljitelja predlaže predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora da zatraži izvješće SOA-e o 'izdajnicima i veleizdajnicima u Hrvatskom saboru', jer je predsjednik države - koji je korisnik njihovih izvješća - izdajnicima i veleizdajnicima proglasio sve zastupnike koji su podržali ulazak novih članica u NATO savez', poručuju Utemeljitelji.

Pozivaju Ranka Ostojića da zatraži izvješće SOA-e o Milanovićevoj izjavi da je hrvatska vlada 'kvislinška' te da odgovori na pitanje što ćemo s predsjednikom države nakon što stigne odgovor sigurnosnih službi? 

'Slobodno neka SOA izvidi i obavijesti javnost je li Milanović notorni kršitelj hrvatskog Ustava? Bilo bi zanimljivo vidjeti misli li SOA da je Milanović uključivanjem u parlamentarnu kampanju i odlaskom po potporu na Glavni odbor SDP-a izašao iz ustavne pozicije PRRH ili će svojim autoritetom (a na poziv Ranka Ostojića) poništiti takve zaključke i odlike ustavnog suda? Neka Ranko Ostojić, nositelj povelje Carle del Ponte, zatraži i izvješće SOA-e o izjavama PR RH u njegovoj famoznoj 'poslanici' (iz srpnja prošle godine) u kojoj je iznio optužbe za 'državni udar' te se prijetnjama izravno putem medija obratio pripadnicima oružanih snaga najavljujući teror koji i danas provodi čak i nad najviše rangiranim časnicima, s iznimkom onih koji će nakon vojne karijere završiti kao savjetnici u Socijaldemokratskoj partiji!', ističu Utemeljitelji.

S obzirom na to da će idući tjedan sudjelovanje u misijama naših saveznika vezano uz Ukrajinu ponovo biti predmet rasprave u Hrvatskom saboru, , napominju Utemeljitelji, neka traži od SOA-e da provjeri Milanovićeve izjave o tome kako su 'britanske i američke lobističke skupine' izvršile nezakonit i protuustavan pritisak na zastupnike da glasuju za potporu europskoj misiji vojne pomoći Ukrajini. 

'Možda su pritiskale i Ostojića ali se on nije dao. I da parafraziramo tekst istaknute kolumnistice Jelene Lovrić, koja je ranih devedesetih pisala hvalospjeve o Titu 'koji se čak i za vrijeme najžešćih neprijateljskih ofenziva svakodnevno brijao i time slao političku poruke svojim borcima', a danas je jednako fascinirana Milanovićem: Za teške optužbe koje je iznosio (a naveli smo samo manji dio) predsjednik RH nije ponudio nikakve dokaze. Niti ih je itko u javnom prostoru tražio. Niti su se tim izjavama bavile sigurnosne službe. Ali njegove izjave obvezuju! Ako ima argumente za svoje tvrdnje, ako su hrvatski zastupnici izdajnici i veleizdajnici, ako na njih nezakonito i protuustavno utječu britanski i američki lobisti, ako je hrvatska vlada kvislinška, što bi nadležne institucije u Hrvatskoj svakako morale provjeriti, onda je dužan preko Hajdaša Dončića pokrenuti opoziv Andreja Plenkovića i smjenu Vlade.

Jer kako to gospođa Lovrić mudro zaključuje: 'Svatko mora odgovarati za svoje postupke. Drsko klevetanje predsjednika Vlade, ministara i izabranih zastupnika uznemirava građane i šteti ozbiljnosti i stabilnosti države pa zasigurno ne bi smjelo proći bez posljedica. Ako dokaza o istinitosti Milanovićevih tvrdnji nemaju nadležne institucije, a niti on ni bulumenta njegovih adlatusa koji su mu se u optužbama pridružili, onda je vrijeme za smjenu Zorana Milanovića!', zaključuju Utemeljitelji.

Vaša reakcija na temu