Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: Došljak iz Druge lige iznenadio zvijezde Tonija i Goge

LIGA VETERANA: Došljak iz Druge lige iznenadio zvijezde Tonija i Goge

Kolo je obilježio i veliki povratak Mira Delića

Već u prvom kolu zakuhala i zahuktala se prva Liga veterana, najjače natjecanje u Europi za momke formata 35+. Definitivno tamo gdje smo se najmanje nadali pukla je petarda. Totalni autsajder, došljak iz Druge lige, ekipa Artema doslovno se poigrala sa zvijezdama Tonija i Goge.

Iako su igrači Antona Tomkića imali dominaciju i balun u nogama iz prve prave akcije Dino Šimić ostaje sam ispred Banovića, doduše dosta iz kosa, ali spomenuti napadač Artema nonšalantno potkopava balun koji odsjeda u maloj mreži. Igrači u crnim majicama traže izjednačenje, ali vratar Artema Julio Bradvica (imenom i stasom podsjeća na vratarsku instituciju Julijana Mandekića Kunkurinu koji se u posljednjim godinama izgubio u bespuću googla) čini čuda. U par minuta skupio je pet vanserijskih obrana i kad je na tribinama sveprisutni Tešija rekao: '…sad je gol aj' ovo obrani…' Bradvica se a' la Dino Zoff vinuo zrakom i iz rašlji izvadio bombu Luke Aničića.

U istoj akciji na drugoj strani nova zvijezda na prvoligaškom nebu Igor Andrijić našalio se s obranom Tonija i Goge, prvo se oslobodio Špalja, da bi rollerom s desne prebacio na lijevu nogu i plasirano gurnuo balun pored nemoćnog Banovića. U drugom dijelu Andrijić nastavlja show s dva nova gola gdje opravdava pokušaje mnogih ekipa da ga dovedu u svoje redove, pogotovo Adriatic osiguranje. Šimić zatvara petardu s novim golom. Tek Gogo Boljat s dva gola i jednim Sina Gudelj nekako stižu ublažiti katastrofu. 

Kod svih ostalih ekipa vidljiv je pokušaj već od prve minute za hvatanje pozicija u utrci za naslov prvaka. S novim izbornikom pored klupe Draganom Mučićem Dragim Osiguravatelji (Pešić) su neriješili protiv dobro posloženog Šimić Doma (Delić), ostalo je 1:1.

Croatia Blizna (Milat 2, Stojan i Paraman) bez Svetina Tomaša (!?) u svom zadnjem ili možda pretposljednjem pokušaju hvatanja naslova prvaka krenula je furiozno poput Tysona i sa četiri komada ispratila redizajnirani Monthy Phyton s nekim novim imenima (Bralić, Dlaka, Vlaški) s futsal neba. Elektrodalmacija je golovima Škaričića, Jovića 2 i Dvornika s lakoćom preskočila Staari Vucibalun (Sekulić, Plazibat) sa 4:2.

Sintaxa s velikim ovosezonskim ambicijama krajem prvog dijela golom Pivčevića dolazi do prednosti, da bi u drugom dijelu furiozni igrači Čistoće viktorijom pred golom Vukašina stigli do izjednačenja. Nakon jednog udarca Pavele balun se od noge Parčine odbio u mrežu. Za vjerovali ili ne, barem tako govore oni šta stalno prate balun, je veliki povratak rekovalescenta Mira Delića koji je bio po njima i najbolji pojedinac susreta. Nakon teške ozljede leđa bio je upitan nastavak nogoloptanja spomenutog igrača, ali nakon ljetnih priprema na Žnjanu kapetan zeleno/žutih je ponovno na parketu i to u izdanju nešto kao sada već daleke 1988.

Dobro posložena Konoba Zenta s izbornikom Mijom Brhanovićem u prvom redu tribina dobro je otvorila utakmicu. Tek što je počela utakmica, zapamtite to ime, Hrvoje Gudelj prodaje biciklu uspavanoj obrani Vagabunda, ali Čović je spreman već u slijedećoj utakmici Gudelj je sam i laganim udarcem vara Čovića. Tek kad je igrački kadar Vagabunda s debelim kašnjenjem stigao na utakmicu uspostavljena je rezultatska ravnoteža. U samom finišu skoro totalni preokret, prvo Marijan Budimir pronalazi malu mrežu Rogićeva gola, da bi vratar Zente već u sljedećoj minuti fantastično obranio akumulaciju Ferića.

Na kraju večeri Podstrana je minimalno sa 1:0 poslala igrače Cosmosa na šank. Na tribinama je viđen i bivši vratar Podstrane i Konobe Zente Ivan Šabić koji u sljedećim kolima navodno potpisuje za jednog prvoligaša. Popularni Šaba se nudio Cosmosu ne bi li odmah u prvom kolu protiv Podstrane pokazao Perišiću, Puljizu i ostalima da je bez razloga na transferu, ali sportski direktor Cosmosa nije imao razumijevanja, tek je šturo poručio da ima osam vratara, te da mu deveti trenutno ne treba, ali u sljedećem kolu protiv Zente je moguće da će registrirati i devetog vratara. Idemo dalje. U samoj utakmici obrana Cosmosa je ispoštovala sve dogovoreno, ukočila sve zvijezde Podstrane, ali blitz-krieg Antonija Lisice se ne može predvidjeti niti zaustaviti. Eh da je udarac Wagnera od stative odsjeo u golu ili eventualno bomba Bakule umjesto u rame vratara Perice završila u branci tko zna šta bi bilo, ovako sportski direktor Podstrane Boro Puljiz stiže u svoju teku upisati tek friška tri boda prema obrani naslova. 

Rezultati:

ŠIMIĆ DOM - ADRIATIC OSIGURANJE 1:1
L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE - CROATIA BLIZNA 0:4
STAARI VUCIBALUN - ELEKTRODALMACIJA 2:4
SINTAKSA - ČISTOĆA 1:1
KONOBA ZENTA - VAGABUNDO 1:1
GOGO I TONI - ARTEM 3:5
PODSTRANA - COSMOS 1:0

Vaša reakcija na temu