Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović 'Dosadna' točka postala zanimljiva: Vijećnici glasali o pristupnom putu za zgradu koja već ima pravomoćnu dozvolu?!
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

'Dosadna' točka postala zanimljiva: Vijećnici glasali o pristupnom putu za zgradu koja već ima pravomoćnu dozvolu?!

Teo Vojković je odgovorio kako je to moguće

Na splitskom Gradskom vijeću uslijedila je naočigled dosadna točka, ali smo se prevarili. Riječ je o prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti na tekst Ugovora sklapanje i prihvaćanju teksta Ugovora o međusobnim  pravima i obvezama u pogledu izgradnje nerazvrstane ceste s komunalnom infrastrukturom. Naime, investitor namjerava o svom trošku sagraditi cestu kako bi uopće imao pristupni put do svoje građevine na Sirobuji.

HGS-ovu vijećnicu Lidiju Bekavac je zanimalo kako je uopće dobivena građevinska dozvola za objekt koji nema pristupnu cestu i ako još uvijek ne postoji vatrogasni pristup.

Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju  je rekao da to nije predmet rasprave. Nenad Uvodić iz Centra koji je preuzeo ulogu predsjedavajućeg Gradskog vijeća prekidao je Bekavac i govorio joj kako to nije predmet rasprave, te da investitor ima pravomoćnu dozvolu. No, HGS-ova vijećnica nije odustajala, na što joj je na koncu Vojković odgovorio kako nema podatke o samom predmetu te da ne može raspravljati o tome kako je dobivena građevinska dozvola.

Naveo je i kako Zakon o gradnji omogućuje da se izda građevinska dozvola ako postoji mogućnost da se napravi pristup do građevine, što je nazvao dvojbenim u primjeni i najavio kako će se pokušati to prevenirati u izmjeni Urbanističkog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana.

Vijećnici su nakon rasprave većinom glasova izdali suglasnost.

Vaša reakcija na temu