Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski Taekwondo Savez EUROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU Nove medalje za članove taekwondo kluba Marjan

EUROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU Nove medalje za članove taekwondo kluba Marjan

Olimpijska pobjednica Matea Jelić i Bruna Duvančić nastavile nizati medalje za splitsku tvornicu

Hrvatska taekwondo reprezentacija otvorila je europsko prvenstvo u Beogradu na fenomenalan način. Prvog dana natjecanja na tatami je izašlo troje hrvatskih predstavnika i svih troje je stiglo do medalje. Još jednom su raspoloženi bili sportaši splitskog taekwondo kluba Marjan. Olimpijska pobjednica Matea Jelić osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 73 kilograma dok je mlada Bruna Duvančić novom broncom stigla do svoje treće velike seniorske medalje sa samo 20 godina. Slavlju Hrvata pridružio se i Kninjanin Josip Teskera kojemu je to druga europska bronca zaredom.

Matea Jelić je kao nositelj bila slobodna u prvom kolu, u drugom je bez većih problema svladala reprezentativku Bosne i Hercegovine Saru Pidro rezultatom 2:0 u kategorijama da bi u četvrtfinalnoj borbi za odličja Matea slavila protiv Srpkinje Ive Petrović s 2:1 u rundama.

U polufinalu je Mateu put vodio na prvu nositeljicu, Francuskinju Laurin koja je Jelić zaustavila na medalji brončanog sjaja.

Drugu Hrvatsku medalju donijela je jedna od Marjanovih blizanki Duvančić u kategoriji do 49 kilograma. Bruna je slično kao i Matea kao nositelj bila slobodna u prvom kolu da bi europsko prvenstvo otvorila pobjedom u osmini finala protiv Grkinje Sargantani s 2:0 u kategorijama. U borbi za medalju Duvančić je pobijedila Šveđanku Indru Boden s novih 2:0 u rundama dok ju je u polufinalu zaustavila druga nositeljica, Turkinja Dincel Kavurat.

Treću hrvatsku medalju osigurao je Kninjanin Teskera pobjedama protiv Šveđanina Musse Azerbajdžanca dok ga je u polufinalnoj drami s 1:2 u rundama zaustavio Camoglu iz Turske.

Pred mladom Hrvatskom su još tri dana natjecanja.

Vaša reakcija na temu