Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Klub prvaka
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Klub prvaka

Taekwondo klub Marjan osvojio je nevjerojatnih 95 medalja na velikim natjecanjima, od čega 7 olimpijskih, 12 svjetskih i 76 europskih

Taekwondo klub Marjan je rezultatski jedan od najboljih i najuspješnijih klubova među svim olimpijskim sportovima u Hrvatskoj. U dosadašnjih 20 godina od osnivanja njegovi članovi osvojili su nevjerojatnih 95 medalja na velikim natjecanjima od čega 7 olimpijskih, 12 svjetskih i 76 europskih medalja. U Hrvatskoj je godinama najbolji klub s čak 50 naslova ekipnih prvaka Hrvatske u sve tri uzrasne kategorije, od kadeta i juniora do seniora. 

Sportaši i treneri kluba su višestruko odlikovani od strane predsjednika RH Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, Redom hrvatskog pletera, državnim nagradama za šport Franjo Bučar, dodjelama priznanja za najbolje sportaše Hrvatske u izboru HOO-a, nagradama Dražen Petrović kao i brojnim priznanjima za najbolje u izboru Slobodne Dalmacije, Splitskog saveza športova i slično.

Njihovi uspjesi su prepoznati i nagrađeni i na međunarodnoj sceni gdje su nerijetko osvajali nagrade za MVP natjecanja ili Fair play priznanja.

Samo u ovom trenutku među najboljih deset na svjetskim rang listama je čak osam članova Marjana. Matea Jelić je vodeća seniorka do 67 kilograma, Ivan Šapina i Lena Stojković su drugi na svijetu do 87 i 46 kilograma, Bruna Vuletić je treća do 62 kilograma, Toni Kanaet je na šestom mjestu u kategoriji do 80 kilograma, a Bruna Duvančić iako još u srednjoj školi već na sedmom mjestu u 49 kg. Piero Marić je osmi do 74 kg dok listu deset najboljih u 57 kilograma zatvara Nikita Glasnović

I dok je Peking spletom okolnosti ostao bez Ane i Lucije Zaninović u sljedeća tri olimpijska ciklusa Marjan je imao po barem dva sportaša s izborenom vizom za olimpijske igre. U Londonu su nastupile Ana i Lucija Zaninović kao i četiri godine kasnije u Riju dok su na Igrama u Tokiju nastupili Matea Jelić, Toni Kanaet i Ivan Šapina, a kući su se vratili s dvije medalje. 


Vaša reakcija na temu