Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Duja2Photography/Ivan Dujić Održana četvrta memorijalna utrka BONGO u Skradinu na kojoj je srušen rekord staze

Održana četvrta memorijalna utrka BONGO u Skradinu na kojoj je srušen rekord staze

Na oduševljenje gledatelja

Auto klub Mihovil iz Šibenika u suradnji s platformom HillClimb Monsters ovoga vikenda, 19. i 20. listopada, u Skradinu je organizirao europski auto show na brdskim stazama. Utrka 'BONGO HillClim Monsters' je memorijalna utrka u čast mađarskom vozaču Istvánu Kaveczu Bongu, a ove je godine održana po četvrti put.

U Skradinu se okupilo sveukupno 65 vozača iz 11 europskih zemalja, među kojima i bivši i sadašnji europski prvaci, poput Matije Jurišića, Nike Pulića, Tomislava Muhvića i Laszlo Szasza iz Mađarske. Među ostalima su se na stazi preko rijeke Krke okušali ponajbolji vozači iz Crne Gore, Poljske, Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Italije i Švicarske.

Na oduševljenje svih obožavatelja auto moto sporta, vozač Michal Ratajczyk iz Poljske, srušio je rekord staze u kategoriji automobila, koji je postavljen u svibnju i to za svega 9 stotinki, u vremenu 1:32,353 u Mitsubishiju. 

'Osjećaj nakon utrke je divan. Ovo je bio prekrasan vikend, dva dana vožnje u društvu naših prijatelja i obitelji te sa svima koji ovdje dolaze svake godine. I rekord da, došao sam tu zbog toga, borio sam se za njega, nisam očekivao da ću ga srušiti, ali sam se trudio to napraviti', rekao je poljski vozač nakon utrke.

Utrka s razlogom nosi naziv 'monsters' odnosno 'brdska čudovišta', jer okuplja one najbolje iz Europe, a pravilo je da se ne može prijaviti auto s manje od 250, a najviše do 1300 konjskih snaga. Vozači se tako dijele u sedam kategorija. Sveukupni pobjednik s najbržim vremenom bio je Fausto Bormolini iz Italije u Reynard formuli.

Petak je bio predviđen za prijem, verifikaciju i tehnički pregled za vozače i njihove bolide, dok je subota bila rezervirana za tri treninga, koja su bila ometena kišom, ali na kraju dana je staza bila dovoljno suha za održavanje pravilnih treninga. U nedjelju je nakon svečanog otvorenja u 10 sati startala prva utrka te su održane tri utrke, nakon čega je uslijedila i dodjela nagrada. Navijači su, kao i uvijek, bili prava podrška pored staze, a bilo je sveukupno oko tisuću gledatelja.

Dogodine se održava jubilarna peta utrka BONGO, a vozači su već najavili svoj dolazak. Ova utrka je postala popularna među vozačima i ljubiteljima ovoga sporta, koji su oduševljeni organizacijom Auto kluba Mihovil.

Vaša reakcija na temu