Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Sainzu Velika nagrada Meksika, Verstappen presrčano branio poziciju od Norrisa pa dobio 20 sekundi penala

Sainzu Velika nagrada Meksika, Verstappen presrčano branio poziciju od Norrisa pa dobio 20 sekundi penala

Britanac je uspio smanjiti zaostatak za braniteljem naslova za 10 bodova

Max Verstappen pobijedio je na zadnje tri utrke u Meksiku, no od lipnja i Španjolske branitelj naslova ne zna za pobjedu. Nešto nade u povratak na staze stare slave donijela je pobjeda u sprintu u Austinu prošli vikend, kao i drugo mjesto na startu današnje trke. Na dugom startnom pravcu Verstappen je bolje krenuo od Carlosa Sainza, no Španjolac ga je obišao vrlo brzo nakon što se uklonio sigurnosni automobil koji je bio potreban kako bi se raščistila staza nakon što je Yuki Tsunoda na samom početku trke katapultiran u zaštitnu ogradu. 

Norris je u nekoliko navrata pokušao preteći Verstappena, no ovaj je toliko 'srčano' branio poziciju da je uspio skupiti dva penala po 10 sekundi, ukupno 20, što je odslužio prilikom zamjene guma. Dok su se njih dvojica borili po stazi, a i van nje, priliku je iskoristio Charles Leclerc te svoj Ferrari progurao na drugo mjesto. 

Činilo se kao da će crveni bolidi drugu trkom zaredom osvojiti prva dva mjesta, no to pored raspoloženog Norrisa ipak nije bilo moguće. Na izlasku iz zavoja Leclerc je izletio van staze i tako otvorio put Britancu. Sainz mu je ipak bio nedostižan, prije svega zbog toga što je dosta vremena izgubio iza 'tvrdoglavog' Verstappena, koji je na koncu penaliziran, ali je zakočio svog izazivača veliki dio trke. 

Prvoplasirani trojac napravio je golemi razmak u odnosu na pratnju, dvojicu vozača Mercedesa koji su vodili veliku međusobnu borbu, pa je Leclerc u samom finišu svratio u boks te je s najbržim zadnjim krugom uzeo taj bod Norrisu. U završnici sezone bije se veliki boj za momčadski naslov između Ferrarija i McLarena pa se računa svaki bod. 

Norris na koncu može biti zadovoljan vikendom u Meksiku jer je smanjio zaostatak za Verstappenom za 10 bodova. Nizozemac je ciljem prošao šesti iza Hamiltona i Russella

Za tjedan dana vozi se Velika nagrada Brazila.

Vaša reakcija na temu