Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAŠ HAJDUK: Isti je entuzijazam u borbi protiv anomalija u vlastitom okruženju od 1950. do danas!

NAŠ HAJDUK: Isti je entuzijazam u borbi protiv anomalija u vlastitom okruženju od 1950. do danas!

Objava povodom Torcidinog rođendana

Naš Hajduk je povodom 74. rođendana Torcide objavio sljedeći tekst:

'Povijest se ciklički ponavlja. Tendencije se pojave, zatome pa opet pojave.

Godina je 1950., jesen svira zadnji ples, a dalmatinski studenti u Zagrebu dolaze na ideju kakva nije postojala do tada u Europi. Ako je i postojala, nije se realizirala. Dakle, avangardna je.

Dan kasnije, Hajduk na Placu, po prvi puta uz organizirano navijanje, golom Brokete u smiraj utakmice pobjeđuje privilegiranog rivala. Svileni gosti, kakvi inače i jesu miljenici režima, potužili su se na pretjeranu buku. Uzalud, Hajduk je osvojio prvenstvo bez poraza.

Nešto kasnije, 74 godine, Hajduk je pobijedio miljenika režima, filijalu ljutog rivala koja, da pravda u našem društvu postoji, nikad ne bi smjela zaigrati isti rang natjecanja kao i matica, golom Sigura u smiraj utakmice ispod crveno-plavog dimnog plašta i južnoameričkog stadionskog i životnog delirija, odakle i dolazi ime grupe.

Stadion nije isti, ovaj je nekoliko stotina metara sjevernije, liga nije ista, miljenici režima nisu isti, ali je isti entuzijazam u borbi protiv anomalija u vlastitom okruženju od 1950. do danas. Možda i ishod na koncu prvenstva bude isti, tko će ga znati?!

Tantalove muke po sistem, prst u oko inertnoj politici, kamen u cipeli apatičnoj gospodi u odijelima lišenoj potreba za ikakvom borbom, brana idejama o privatnom klubu u kojem gazda lupa šakom o stol.

Šarenilo, Mediteran, dica juga, avangarda, dišpet i otpor – Torcida Split.

Sritan rođendan!'

Vaša reakcija na temu