Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski boksački savez Sara Beram trijufirala na IBA Champions Nightu u Beču u prvom profesionalnom meču

Sara Beram trijufirala na IBA Champions Nightu u Beču u prvom profesionalnom meču

U šest rundi slomila iskusnu Litavku i zaradila premiju od 10.000 dolara

Naša prvakinja i najbolja seniorska boksačica Sara Beram (29), olimpijska kandidatkinja i osvajačica bronce na Europskom prvenstvu 2022., peta na Europskim igrama 2023. i na EP-u u Beogradu 2024. gdje je zaustavljena u borbama za odličja, trijumfirala je u profi-debiju na spektakularnoj IBA CHAMPIONS NIGHT u Beču u subotu, 19. listopada 2024. godine održanoj u Hilton Park Hotelu, javlja Hrvatski boksački savez.

Sara je uvjerljivo, jednoglasnom odlukom sudaca svladala iskusnu Litavku Anu Starovoitovu (31) u šest rundi u kategoriji do 63 kg. Litavka Starovoitova je među najpopularnijim sportašicama u Litvi, osvajačica dvije medalje na Europskim prvenstvima, a poznata je i kao velika humanitarka i aktivistica protiv ruske agresije na Ukrajinu – u Vilniusu je pokrenula besplatne treninge i škole boksa za ukrajinske izbjeglice, a ove 2024. godine na Europskom prvenstvu u Beogradu u znak podrške Ukrajini, odbila je boksati polufinale protiv prvakinje Rusije.

Naša Sara prvi put je nastupila u profi-meču u šest rundi i dominirala od prve do posljednje runde, diktirala tempo i držala inicijativu i čišće i konkretnije pogađala Litavku kojoj je to prvi poraz u profi-mečevima. Sara se odlično pripremila sa svojim trenerom Damirom Stručićem i kod iskusnog Pere Tadića u Puli za debi na spektaklu IBA CHAMPIONS NIGHTU za koji je prvi put dobila pozivnicu što je već velika čast, jer Svjetska boksačka federacija IBA na svoje reprezentativne spektakle zove samo najbolje svjetske boksačice i boksače, olimpijske pobjednike, svjetske prvake i osvajače najsjajnijih odličja.

Sara je više nego opravdala elitnu pozivnicu i demonstrirala boks najviše razine. Po gardu i stavu kojima je suvereno vladala ringom, nije se moglo nazrijeti kako se prvi put bori u meču od šest rundi i to protiv vrlo kvalitetne suparnice kojoj je nanijela prvi poraz u profi-mečevima.

Sara je odlično rasporedila snage i taktički se savršeno pripremila za litavsku kontrašicu. Raznovrsnim kombinacijama u svakoj je rundi stavljala na ozbiljna iskušenja Anu Starovoitovu, nepredvidivim serijama potpuno je šokirala i da je meč bio po kriterijima s europskih ili svjetskih prvenstava, Litavki bi bilo brojano već u drugoj rundi.

Sara Beram je za svoj prvi profi-trijumf u Beču zaradila nagradu od 10.000 dolara, a poražena Ana Starovoitova 5.000 dolara.

Spektaklu u Beču nazočili su i čestitali Sari predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i stalni pratitelj svih hrvatskih boksača i suradnik HBS-a iz Beča Iljo Popara!

U glavnom meču IBA CHAMPIONS NIGHT u Beču borio se najbolji austrijski boksač, superteškaš Ahmed Hagag (24), prvak Europe U-22 u Poreču 2022., u osam rundi protiv iskusnog superteškaša teškaša iz Srbije Vladana Babića (33). Hagag je pobijedio nakon iscrpljujućih, žestokih osam rundi s puno teških razmjena, u kojoj mu je zbog posjekotine prijetio prekid u drugoj rundi, a Babić je s nekoliko razornih udaraca uzdrmao i Hagaga u petoj rundi.

Austrijski prvak ipak je izvukao meč neumornim, neprekidnim kretanjem i bacanjem udaraca za veliki trijumf pred svojom publikom. Ahmed Hagag u karijeri se dosad borio s našim najboljim superteškašima – pobijedio je Luku Pratljačića 2021. godine, a lani je Hagaga u vrhunskom meču pobijedio Marko Milun na EUBC kupu u Budvi.

Dosad su pozivnice za profesionalne spektakle IBA CHAMPIONS NIGHTS u organizaciji Svjetske boksačke federacije IBA-e dobili samo naši vrhunski boksači Marko Milun i Gabrijel Veočić. Pozivnica Sari Beram veliko je priznanje našoj reprezentativki i potvrda koliko je cijene na međunarodnoj sceni, kao i cijelom hrvatskom boksu.

Vaša reakcija na temu