Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bez pogodaka na utakmicama skupine C, Slovenija ostvarila povijesni uspjeh

Bez pogodaka na utakmicama skupine C, Slovenija ostvarila povijesni uspjeh

U borbi za drugo mjesto dogodila se zanimljiva situacija

U posljednjim utakmicama skupine C, između Engleske i Slovenije te Danske i Srbije, nismo vidjeli niti jedan pogodak. 

Na susretu odigranom u Kolnu, Englezi su dominirali, ali danas jednostavno nisu imali recept za probijanje čvrstog slovenskog bloka. Drugi susret ove skupine odigran je u Münchenu, a tamo su obje momčadi jednom zatresle mrežu, ali u oba navrata pogoci su nakon VAR provjere poništeni. 

Nakon ovih ogleda Engleska je ostala na prvom mjestu, a u borbi za drugo mjesto dogodila se zanimljiva situacija. Naime, Danska i Slovenija na ovom su prvenstvu odigrale neodlučeno, imaju isti broj bodova, istu gol-razliku, postigli su jednako pogodaka te zaradili jednak broj žutih kartona. Sljedeći kriterij po kojem se određuje drugoplasirana momčad su kvalifikacije za ovo prvenstvo, a i tu su ove dvije reprezentacije imale jednak broj bodova, ali Danska je ostvarila bolji plasman te na temelju toga oni u osminu finala ulaze kao drugoplasirani. Slovenci su svejedno osigurali prolazak dalje kao trećeplasirani, što je ogromni uspjeh za njih jer u svojoj povijesti nikad nisu prošli skupinu na velikim natjecanjima. Posljednja u ovoj skupini je Srbija s dva osvojena boda. 

Standings provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu