Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MARIO CAREVIĆ: Hajduk može biti prvak, a Durdov je na dobrom putu da napravi veliku karijeru!

MARIO CAREVIĆ: Hajduk može biti prvak, a Durdov je na dobrom putu da napravi veliku karijeru!

'S Hajdukom se ne možemo tući u ovom trenutku'

Trener Šibenika Mario Carević je nakon poraza od Hajduka reklao:

- To je nažalost trenutno naša realnost. Čestitam Hajduku. Kad vidiš da smo napravili samo tri prekršaja..., a nedostatak kvalitete moraš iskompenzirat s agresivnošću, presingom na loptu. Poremetio nas je gol odmah na početku, pojedinci su kod nas bili malo impresionirani. Idemo dalje tući se s protivnicima s kojima se možemo tući, s Hajdukom se ne možemo u ovom trenutku.

Potom je otkrio:

- Mislili smo isključit Rakitića iz kreacije i pustiti neke druge, međutim, on je stalno kreirao sebi prostor, nismo uspijevali u tome.

- Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Opet smo primili rani gol, kao protiv Rijeke i Dinama. Poremeti se svaki plan. Hajduk je puno bolji. Ne možemo im parirati. Moramo se okrenuti drugim utakmicama. Napravili smo samo tri faula. Inferioran si, moraš barem agresivnošću nadoknaditi neke stvari. Nismo bili dobri - rekao je Carević, a potom dodao:

- Možda je ovo naša realnost. Imamo dosta mladih igrača kojima je ovo prva ili druga prvoligaška utakmica. Morat ćemo biti puno bolji u idućim utakmicama. Bilo je nekoliko igrača koji su bili impresionirani od samog početka. Fali puno iskustva, pogotovo u zadnjoj liniji. Ne možeš na taj način Hajduku uzeti išta. Moraš ubijati ritam utakmice, držati dugo nulu da bi eventualno ugrabio nešto. 

Može li Hajduk biti prvak?

- Mislin da može. Hajduk je bio brz u pasu. Nisam mislio da će to tako izgledati. Mislio sam da ćemo bolje kontrolirati kanale dodavanja. Kada ti stanu na loptu, Livaja, Rakitić, Krovinović, Dajaku znaju kombinirati na malom prostoru. Ako sekundu zakasniš to je gol šansa.

Kako ste vidjeli gol Durdova?

- Mali je iznimno talentiran. Moja trojica igrača su bila blizu, bez bloka. Na to sam ljut. Durdov je jako talentiran i na dobrom putu da napravi veliku karijeru. 

Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone?

- Možemo biti zadovoljni stanjem na tablici, ali sam zabrinut što zadnjih par utakmica nismo opasni po gol. Pokušavamo, svaka utakmica će nam biti krvava, teško će nam skupljati bodove. To sam rekao i nakon remija s Varaždinom i Istrom. 

Hoće li vam pauza dobro doći?

- Odmorit ćemo dva dana, a onda ćemo sjesti i razmisliti kako dalje - zaključio je Carević. 

O svom dolasku na Poljud je kazao:

- Hajduk je moj klub, naravno da mi je čudan osjećaj, ali ja sam trener Šibenika i bio sam fokusiran na svoju ekipu. U svakom slučaju se lijepo vratiti doma.

Vaša reakcija na temu