Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dinamo Bukurešt zadnji, Iasi na poziciji razigravanja za ostanak!

Dinamo Bukurešt zadnji, Iasi na poziciji razigravanja za ostanak!

Obje su momčadi igrale s Hajdukom u Europi

Dinamo Bukurešt 18 je puta osvojio prvenstvo Rumunjske. Jedini klub uspješniji od njih je Steaua koja je prvak bila 26 puta. Dinamo koji je osnovan prije 72 godine danas proživljava možda i najteže trenutke u klupskoj povijesti. Nalaze se na posljednjem mjestu Lige za ostanak u kojoj su izgubili svih pet utakmica. Posljednju pobjedu u prvenstvu ostvarili su u veljači kada su svladali baš Steauu, no od tada kao da je netko ugasio svjetlo. Klub su pritisnuli financijski problemi, mijenjali su se treneri, no pomaka nije bilo. Dinamo je trenutno sa 17 bodova zakovan za dno, a do kraja je ostalo još sedam kola. Mala utjeha za Dinamo može biti i u činjenici da će oni odigrati još devet susreta s obzirom da su dvije utakmice odgodili zbog slučajeva koronavirusa. 

Dinamo Bukurešt dobro pamte i navijači Hajduka. U ljeto 2010. Hajduk je pod vodstvom Stanka Poklepovića na putu do skupina Europske u trećem pretkolu svladao Dinamo nadoknadivši minus od dva pogotka (1:3) iz prvog susreta u Bukureštu. Na Poljudu su 'bijeli' slavili 3:0, te izborili ulazak u četvrto pretkolo gdje su preko Uniree došli do skupina Europske lige.

Osim Dinama u borbi za ostanak je još jedan Hajdukov znanac, Poli Iasi. Oni su trenutno na šestom mjestu Lige za ostanak, a to je pozicija koja donosi razigravanje za očuvanje prvoligaškog statusa.

Vaša reakcija na temu