Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ovih 6:0 je najbolji andol za sve viroze i upale!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovih 6:0 je najbolji andol za sve viroze i upale!

Svaka čast Jairu, Caktašu, Krekoviću, Ismajliju...

Hajduk je protiv Gorice upisao najuvjerljiviju pobjedu sezone (6:0), u utakmici koju je bilo pravi gušt gledati.

Priča broj jedan je - Jairo. Negdje sam pročitao citat 'došlo je vrijeme fukara, izda te najrođeniji, a pomogne tuđi'. To kako je Brazilac odrebatio prvu ponudu Kairata jednostavno je nezabilježeno, s obzirom na gotovo tri puta veća primanja koja su mu garantirali Kazahstanci. Moglo je još tada sve biti gotovo, ali nije. Na kraju je u dogovoru s Hajdukom odlučeno da ostane na Poljudu, gdje je sretan i zrači zadovoljstvom.

Pišemo ovo jer je i dvoboj s Goricom pokazao koliko takav pozitivac, nesebičan igrač, znači za momčad. Ne zaboravimo da je on u Koprivnici iznudio jedanaesterac, a kasnije s igračem manje namjestio Jradiju zicer kojega je teže promašiti nego pogoditi, ali ovome je uspjelo ono prvo.

Učinak Jaira protiv Gorice:

- Dodavanjem je izbacio Caktaša iza zadnje linije u akciji za 1:0

- Presjekao je loptu, sjurio se prema golu, zaobišao vratara i zabio za 2:0

- Atraktivno petom proigrao Tahiraja u akciji za 3:0

- Asistirao povratnom loptom za Caktaša za 4:0

- Zabio iz jedanaesterca za 5:0 

Zaključimo, sreća da je zdrav razum prevladao, a Brazilac ostao jer njegov bi odlazak bitno oslabio momčad. On je u prvenstvu zabio devet golova, a ispred njega je kapetan Mijo sa 11.

Caktaš je, dakako, još jedan junak susreta:

- Nesebično je asistirao Krekoviću za 1:0

- Majstorski je zabio s prve stative za 3:0

- Na dodavanje Jaira je pogodio za 4:0

- Prepustio je Brazilcu jedanaesterac za 5:0 jer su njih dvojica na terenu kao braća u svim sistemima i kod svih trenera

- Lansirao je loptu u akciji za Eduokovih 6:0

Utakmicu će posebno pamtiti - Leon Kreković! Ovo mu je prvi susret u početnoj postavi na velikoj sceni. Dok je dio obrane Gorice odustao očekujući zaleđe, Kreković je akciju pratio do kraja i poentirao za 1:0. VAR je tu bio na Hajdukovoj strani, ali poništio je Leonu pogodak koji bi bio najljepši na utakmici, kada je u nastavku 'ubio pauka'. Veliki plus za Krekovića.

Vrijedi istaknuti dobru partiju Tahiraja, a spomenut ćemo i da nam je tijekom nastavka stigla poruka:

- Evo ti Ismajli na desnom krilu!

Protekli tjedan sam proveo u Italiji, gdje mi je igra Atalante bila fokusu. Njihov desni stoper Toloi je protiv Rome u više navrata završio naprijed pa sam se zapitao: 'Možete li, primjerice, zamisliti Ismajlija gdje ide jedan na jedan po desnom krilu?'

Ismajli je protiv Gorice iznudio jedanaesterac, na njemu je duboko u protivničkoj polovici napravljen i prekršaj za žuti karton. Bio je puno ofenzivniji nego inače, što je dodatno doprinijelo ionako uvjerljivoj izvedbi 'bijelih'.

Tudor je s klupe uveo i Dolčeka, ali ne na lijevi bok, već ofenzivno po desnoj strani, gdje je Ivan znao igrati i u mladoj reprezentaciji. Rađa li se to igrač profila Iličića? Dolčeku je igra jedan na jedan najjača strana, svojim prodorima je kao mlad igrač i privukao pozornost većih klubova.

Minutažu je prvi put u nastavku prvenstva dobio Čolina, a s klupe je ušao i Eduok, koji je zabio za 6:0.

Priču o svemu što se događalo proteklog tjedna namjerno preskačemo. O tome su dovoljno govorili Tudor i Stanić, a Hajduk ima i dovoljno ozbiljan liječnički tim da im moramo vjerovati kada kažu da su dijagnosticirali kako je igrač bolestan i ne može nastupiti. No, ovih 6:0 je najbolji andol za sve viroze i upale.

Zaključak - Hajduk je razbio Goricu u najatraktivnijoj i najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone!    

Vaša reakcija na temu