Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk može biti zadovoljniji bodom, a skandiranje 'Pajaču, Cigane' je bilo potpuno nepotrebno
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk može biti zadovoljniji bodom, a skandiranje 'Pajaču, Cigane' je bilo potpuno nepotrebno

Vidjet ću hoću li nakon sutrašnje presice u Rijeci imati nešto dodatno za napisati

Osijek i Hajduk su odigrali neriješeno (1:1), u dvoboju nakon kojega bodom ipak zadovoljnija može biti splitska momčad.

Osječani su u dvoboj ušli puno bolje, agresivnije, odlučnije da ugroze protivnička vrata. Imao je vratar Lovre Kalinić dosta posla, a pogodak je primio u devetoj minuti nakon preciznog udarca Kleinheislera sa 20 metara. 

Ovdje treba apostrofirati sjajan pas Darka Nejašmića prema Hirošu na lijevo krilo, nakon kojega je ovaj kratko dodao strijelcu. Nejašmić, igrač Hajduka na posudbi u Gradskom vrtu, bio je jedan od najboljih pojedinaca utakmice, odradio je jako dobar posao za Osijek, a u obrani je znao uspješno zaustaviti i Marka Livaju, koji u ovom susretu nije došao do izražaja.

Gol za izjednačenje je postigao Gergo Lovrencsics. Već u 19. minuti, definitivno u najboljem trenutku, kada je momčad bila 'u konopcima'. Mađar je veliki pogodak sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, a kod gola je imao i sreće da se lopta na putu do mreže odbije od Osijekova Lončara. Taj gol kao da je malo utišao furiozan početak domaćih, 'bijeli' su uspostavili ravnotežu.

Prvi dio je bio puno zanimljiviji od drugoga, u kojemu je vratar Kalinić imao veliku obranu u 69. minuti, kada je zaustavio udarac Miereza u situaciji jedan na jedan.

Što se suđenja tiče, a pogotovo afere nakon audiozapisa suca Ivana Bebeka, tu sada nemam potrebe ništa dodati u odnosu na ono što sam već napisao. Vidjet ću hoću li nakon sutrašnje presice u Rijeci imati nešto dodatno za napisati. 

Eto, Nenad Bjelica je uoči susreta stao u obranu Ivana Bebeka, tvrdio da je 'sve to predimenzionirano' i 'ružan napad na najboljeg hrvatskog suca'. Kao da je netko napao Bebeka, a ne obrnuto. Iznenađujuće je da trener Osijeka uopće komentira suca utakmice Hajduka i Lokomotive, ali ok, Bjelica kao trener Osijeka radi i tu vrstu pritiska. U Dinamu mu to nije trebalo.

Što se tiče suđenja Igora Pajača u dvoboju s Osijekom, mislim da se tu neće vući nikakvi repovi. Da, potekla je krv nakon lakta Livaje na Lončaru u 60. minuti. Zaradio je žuti karton, svoj treći, te smatram da ni 'Oko sokolovo' neće imati prigovor na tu odluku. Snimka pokazuje da nema namjere ni zamaha prema protivniku. Treba dodati i da je Sahiti definitivno 'lišo' prošao za neoprezan start na Bartolecu u 51. minuti, nakon kojega je ovaj morao izaći. 

S tribina u Gradskom vrtu je u više navrata orilo 'Pajaču, Cigane', ali potpuno nepotrebno. Niti jednu pogrešnu odluku koja bi utjecala na rezultat nije donio, a ako bi i falio koji prekršaj, ovo skandiranje je definitivno bilo pretjerano.

Na kraju ostaje zaključak da je Hajduk pod trenerom Jensom Gustafssonom napokon u jednoj važnoj utakmici ostao neporažen. Nije pobijedio, ali i ovo je nekakav korak naprijed. Nije romb u sredini donio neki pomak u igri. Bilo je i sreće, kao u momentu kada je nakon Jugovićeva udarca lopta prošetala po crti od desne do lijeve strane, ali nije se izgubilo. 

Ukupan dojam je da Osijek nema veću individualnu kvalitetu od Hajduka, ali to se nije vidjelo na terenu. Do trećeg dvoboja ove dvije momčadi očekujemo još puno bolju igru 'bijelih' jer ovo nije bilo ni šampionsko ni trofejno izdanje. Ali osvojen je bod na jako teškom terenu.

Vaša reakcija na temu