Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Brbić mora hitno povući poteze da bi ostvario cilj ove sezone i ostao predsjednik Hajduka
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Brbić mora hitno povući poteze da bi ostvario cilj ove sezone i ostao predsjednik Hajduka

Poznavajući Burića, čak bismo nakon Rijeke bili skloni reći da nije otpremnina bila razlog što ne želi otići, već je smatrao da ništa nije kriv. Bio je uvjeren u pobjedu u Zaprešiću...

Priču utakmice u Zaprešiću počnimo od kraja - nakon susreta je Marin Brbić u utrobi stadiona bio nervozan kao rijetko kada.

- Razočaran sam - samo je kratko procijedio.

Pored njega su bili nadzornici, predvođeni Benom Perasovićem. Ne znamo što su dalje pričali, ali više nije sigurno da će trener Damir Burić na klupi dočekati utakmicu s Istrom. Eto, preživio je trener skandiranje cijelog stadiona 'Buriću, odlazi', nakon 0:4 protiv Rijeke, a sada mu se poslije 1:1 u Zaprešiću najjače zatresla stolica.

Naravno da smo upitali Brbića i izravno o statusu trenera, a on nam je odgovorio:

- Pustite me da prespavam noć. 

I u Zaprešiću je tribinom dominirao transparent 's ponistre se vidi otpremnina', jednako kao i na Poljudu protiv Rijeke. Treneri 'bijelih' u pravilu ne podnose ostavke, a kad se Burić na nju nije odlučio nakon što mu je cijeli Poljud skandirao 'odlazi', tada je jasno da će taj potez prije ili kasnije morati povući Brbić.

Vratimo se trenutak na prvi Burićev mandat. Tada je bio ljut jer je smatrao da je nepravedno smijenjen s klupe i nije bilo repova oko njegove otpremnine, koja je iznosila 120.000 eura plus PDV. Dapače, više je pod povećalom po istom pitanju bio Marijan Pušnik. Poznavajući Burića, čak bismo nakon Rijeke bili skloni reći da nije otpremnina bila razlog što ne želi otići, već je smatrao da ništa nije kriv i da momčad vodi najbolje što zna. Bio je uvjeren u pobjedu u Zaprešiću, ali ona se nije dogodila.

Istina, Hajduk je bio bolji i imao posjed. Ali još najbolje da nije bilo tako protiv zadnje momčadi ljestvice koja je nanizala pet poraza u zadnjim službenim susretima. Kad te neće, tada i Simić ničim izazvan zabije autogol, a sudac Mario Zebec ne vidi čisti jedanaesterac nakon udarca Tahiraja i igranja rukom Grgića.

O Zebecu nećemo dalje, ionako nas čeka sudski proces još za finale Kupa u Vinkovcima između Dinama i Hajduka (1:0), tek možemo ponoviti da Hajduk nema baš nikakav autoritet kod sudaca, ovaj je i u svojoj povratničkoj utakmici 'bijelima' opet pogriješio na njihovu štetu.

No, to će ovoga puta ostati u drugom planu jer je s tribina izgledalo kao da igraju dvije momčadi različitog ranga. Hajdukovi igrači su redom bili brži i jači od suparnika, individualno su barem za klasu iznad, ali to nisu znali pretočiti u pobjedu.

Još nakon Rijeke smo konstatirali da počinje i borba za Brbićev ostanak, a sada to možemo i ponoviti jer ovaj remi otvara mogućnost konkurenciji da priđe još bliže, tako da će 'bijeli' u zadnjem dvoboju jeseni protiv Istre igrati za ostanak na drugom mjestu. A pad na treće do kraja sezone bi značio 'adio' i za Brbića. No, daleko je još završetak prvenstva, od priče s Marijem Stanićem pa nadalje, aktualni predsjednik će povući još poteza kojima će pokušati podići momčad i ostvariti zacrtani cilj (drugo mjesto). Ali, o tom potom, ovom prilikom konstatirajmo da je Hajduk opet razočarao, nastavio seriju neuspješnih gostovanja.

Vaša reakcija na temu