Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ivan Bilić: Angažman i odluka o smjeni Nikole Kalinića je isključivo moja. Savjetovao sam se s upravom i sportskom sekcijom unutar kluba

Ivan Bilić: Angažman i odluka o smjeni Nikole Kalinića je isključivo moja. Savjetovao sam se s upravom i sportskom sekcijom unutar kluba

'Nažalost, odluka o angažmanu se pokazala mojom greškom i sada mi je žao'

Dva dana prije derbija s Dinamom na Poljudu se najmanje priča o nogometu. Nakon smjene Nikole Kalinića i njegovog istupa, medijima se obratio predsjednik Ivan Bilić.

- Nije mi drago da uopće moramo imati ovu konferenciju. Želio bih vam reći tri stvari. Imam osjećaj da je konferencija s Nikolom iskorištena za niske razloge. Ne želim se spuštati ispod profesionalne razine. Imam osjećaj da je on izmanipuliran i da se dogodio napad na model kluba. Broj jedan, angažman i odluka o smjeni Nikole Kalinića kao sportskog direktora je isključivo moja.  Savjetovao sam se s upravom i sportskom sekcijom unutar kluba. Nažalost, odluka o angažmanu se pokazala mojom greškom i sada mi je žao.

Razlozi?

- Neću ulaziti u razloge. U niz situacija je Nikola prešao granice i ljudske i profesionalne razine komuniciranja i nije ispunio ciljeve. Tajming nikad nije dobar. Sad su se ostvarili uvjeti da smo osigurali zamjenu za Nikolu. Druga stvar koju bih naglasio, žao mi je što je Nikola koristio neka imena svojih bivših suigrača. Bilo kakvo remećenje mira nije potrebno. Nije istina da sam sastavljao bilo kakve liste, transfer liste. To je u ingerenciji sportske direkcije. Sportski direktor i ljudi u skautingu ciljaju koga dovesti i tko je za odlazak. Mi sagledavamo financijske aspekte toga i potom tražimo suglasnost od NO. Nije mi drago da je iznosio imena naših kapetana, posebno što je jedan od njih trenutno naš najbolji igrač. Momčad i trener u ovom trenutku imaju apsolutnu podršku kluba.

Zatim je kazao:

- Treća i konačna stvar je tema modela. Model je jako jednostavan. Postoje razine u klubu tko odlučuje u čemu. Nitko nema apsolutnu odluku u ničemu. Sportska direkcija skautira igrače, konzultira se s trenerom, a na kraju se mora dobiti suglasnost Nadzornog odbora u slučaju da je ugovor duži od tri godine ili je veći od 200.000 eura. Što se tiče statistike, preda mnom su došla samo dvojica igrača koja su prošla, ali pregovori s klubovima nisu doveli do njihovog dovođenja. Mi smo kao uprava imali namjeru u sljedećih tjedan-dva prezentirati medijima novog sportskog direktora. Neko vrijeme se radi na izgradnji kvalitetnijih ciljeva vlasnicima, medijima, NO-u, našim članovima. U pripremi je datum za ćakule koje će se organizirati da se vidi što je klub u ovih zadnjih nekoliko mjeseci radio.

Vaša reakcija na temu