Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka INTERVJU Tonio Teklić: Ne znam jesam li blizu postave za Šibenik, ali imam velik motiv za daljnji rad

INTERVJU Tonio Teklić: Ne znam jesam li blizu postave za Šibenik, ali imam velik motiv za daljnji rad

Na meni je da na trenzima pokazujem koliko znam i mogu

Kada je na Poljudu početkom tjedna predstavljen Paolo Tramezzani, sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius izazvao je brojne reakcije zanimljivom opservacijom o Toniju Tekliću. Nadareni veznjak 'bijelih' u dresu Hajduka odigrao je 28 utakmica, a nijednom nije odigrao cijeli susret. Prosječno je u tih 28 susreta na terenu provodio 23 minute. 

- Pogledao sam tu press konferenciju. Svidjelo mi se. Svaka pohvala mi godi. To mi je velika motivacija za daljnji rad - kaže Teklić koji se u protekloj polusezoni nije naigrao.

- Nije mi bilo lako, ali takva je bila situacija. Trener je tu da odlučuje, ja sam tu da pokazujem na treninzima ono što znam i mogu. 

Već si dugo u krugu prve momčadi, a od prve minute zaigrao si samo dva puta protiv niželigaša. Malo, zar ne?

- Protiv Graničara i Mladosti iz Petrinje u kupu sam igrao u prvom sastavu, u prvenstvu nisam nikad. Debitirao sam protiv Oriolika u kupu (rujan 2017.), a onda sam zaigrao i protiv Lokomotive u prvenstvu.

Protekle sezone bio si u Varaždinu na posudbi. Bio si jedan od najvažnijih aduta trenera Samira Toplaka u borbi za ostanak?

- Posudba mi je dobro došla. Zahvalan sam što me Varaždin primio i što su mi omogućili da igram i dokažem što znam i mogu. Išao sam gore s namjerom da dobijem minutažu. Mislim da sam je iskoristio. Pomoglo mi je dosta u sazrijevanju. 

Hvalio te i izbornik Zlatko Dalić?

- Sigurno da mi godi. Kome ne bi godile lijepe riječi od izbornika. Moram raditi kako bi se dokazao i kako bi i dalje dolazile tako lijepe pohvale.

Protekle polusezone imao si u Hajduku minutažu u samo pet utakmica. Na terenu si proveo 117 minuta...

- Imao sam ozljedu leđa, dva mjeseca nisam mogao ništa raditi. To me dosta unazadilo. Igrao sam nekoliko utakmica pod injekcijama i tabletama. Nisam nimalo nezadovoljan, spreman sam za dalje.

Možda se sve okrene dolaskom novog trenera?

- Očekujem minutažu, ali na meni je da se dokažem. Sada je došao novi trener. Treba se nametnuti i pokazati da sam ja taj. 

Gdje je bio tvoj najveći problem u dosadašnjem dijelu seniorske karijere. Mnogi su isticali i dalje ističu tvoj enormni talent?

- Vrlo teško sam se prilagodio na seniorski nogomet. Prebrzo sam došao u prvu momčad. Trebalo mi je više vremena da se priviknem. To je jedan od razloga. Nije riječ o snazi, već o nekim momentima na terenu. Umjesto da imam više rješenja, ja bi se odlučio odigrati odmah što sam prvo naumio. 

Je li Hajduk spreman za drugi dio sezone?

- Sigurno smo spremni. Odradili smo pripreme na Braču. Spremni smo i motivirani za nastavak sezone. Nema nikakvog straha. 

Kakav je prvi dojam Paola Tramezzanija?

- Prvi trening smo odmah radili postavljanje, taktiku. Obrana na jednu, napad na drugu stranu. Onda smo se na kraju spojili i kombinirali. Vidljivo je da se dosta radi na taktici. 

Ustupio si Lovri Kaliniću broj 91, ima nešto kod vas Solinjana. Gdje je tajna uspjeha?

- On je i prije bio tu. Što se tiče nas Solinjana, možda smo jednostavno talentirani.

Jesi li blizu prvih 11 u Šibeniku?

- To ne znam. 

Na Šubićevcu vas čeka nabrijani domaćin. Kakav će biti Hajduk?

- Svaku utakmicu shvaćamo ozbiljno. Mislim da ne bi trebalo biti problema. Računam da ćemo dati sve od sebe i da će rezultat doći. Ne podcjenujem Šibenik. 

Jedan od najsvjetlijih trenutaka u dresu Hajduka bio je sigurno pogodak koji si zabio Rijeci na Rujevici kod trenera Damira Burića.

- To mi jedan od dražih trenutaka. Ostali smo na prvom mjestu. 

Koja ti je pozicija najdraža?

- Pozicija desetke, ta mi je nadraža.

Dakle, to je ona iza napadača koju u sustavu 4-2-3-1 igra Mijo Caktaš?

- Da. 

Tko su ti igrački uzori?

- Od naših igrača Nikola Vlašić, a od stranih Messi i Neymar - zaključio je Teklić

Vaša reakcija na temu