Klub prvaka
Taekwondo klub Marjan Piše: P.R.

Klub prvaka

Taekwondo klub Marjan osvojio je nevjerojatne 64 medalje na velikim natjecanjima, od čega 3 olimpijske, 11 svjetskih i 50 europskih medalja

Taekwondo klub Marjan je rezultatski jedan od najboljih i najuspješnijih klubova među svim olimpijskim sportovima u Hrvatskoj. U dosadašnjih 20 godina od osnivanja njegovi članovi osvojili su nevjerojatne 64 medalje na velikim natjecanjima, od čega 3 olimpijske, 11 svjetskih i 50 europskih medalja. U Hrvatskoj je godinama najbolji klub s čak 42 naslova ekipnih prvaka Hrvatske u sve tri uzrasne kategorije, od kadeta i juniora do seniora. 

Sportaši i treneri kluba su višestruko odlikovani od strane predsjednika RH redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, redom hrvatskog pletera, državnim nagradama za šport Franjo Bučar, dodjelama priznanja za najbolje sportaše Hrvatske u izboru HOO-a, nagradama Dražen Petrović kao i brojnim priznanjima za najbolje u izboru Slobodne Dalmacije, Splitskog saveza športova i slično.

Njihovi uspjesi su preoznati i nagrađeni i na međunarodnoj sceni gdje su nerijetko osvajali nagrade za MVP natjecanja ili Fair play priznanja.

Samo u ovom trenutku među najboljih deset na svjetskim rang listama je čak sedam članova Marjana. Matea Jelić je vodeća seniorka do 67 kilograma, Toni Kanaet i Lovre Brečić su drugi na svijetu do 74 i 63 kilograma, na sedmom mjestu svjetske rang liste su Lena Stojković (-46 kg), Nikita Glasnović (-57kg) i Bruna Vuletić (-62 kg) dok je Leon Glasnović deseti do 63 kg. 

I dok je Peking spletom okolnosti ostao bez Ane i Lucije Zaninović u sljedeća tri olimpijska ciklusa Marjan je imao po barem dva sportaša s izborenom vizom za Olimpijske igre. U Londonu su nastupile Ana i Lucija Zaninović kao i četiri godine kasnije u Riju, dok su plasman u Tokio osigurali Matea Jelić i Toni Kanaet, a preko europskih kvalifikacija tamo im se može pridružiti još jedan muški predstavnik. 


Uvjeti po mjeri djeteta 

Dobrobiti treninga u taekwondo klubu Marjan 

Više od kluba 

Započnite svoju priču u taekwondo klubu Marjan 

Obiteljski klub 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(74857, "");
Pregledaj komentare
29