Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Mario Despotović: Mislim da se vidi pozitivan trend

Mario Despotović: Mislim da se vidi pozitivan trend

Pomak na pragu igre smo napravili, ali ide to prilično teškim koracima naprijed - kazao je trener Zadra

Mario Despotović ostvario je drugu pobjedu na klupi Hajduka II. Nakon slavlja protiv druge momčadi Osijeka u ponedjeljak danas je u dalmatinskom derbiju svladan Zadar 2:0.

- Mislim da smo cijelu utakmicu dominirali. Vidi se da smo kroz tjedan dosta radili na strukturi napada tako da protivnik nema ni izlaz na povratne naše lopte kroz presing. To smo prepoznali kao mali problem koji nam je Osijek radio. Dojma sam da smo bili dosta dobri u kontrapresingu, po izgubljenoj lopti smo kao ekipa dosta dobro reagirali. U tranziciji prema naprijed smo opet zabili gol preko Prtajina. Veseli da smo puno šansi kreirali kroz igru. Bili smo dobri i dosta dominantni - rekao je Despotović, a zatim dodao:

- Znali smo da će Zadar igrati s petorkom u zadnjoj liniji ili 4-3-3 s puno rotacije u sredini. Pripremali smo se za obje varijente. Zadar teži stilu igre, želi otvoriti napad kao i mi. Uspjeli smo se nadmetnuti. Rekao sam igračima u svlačionici da mi je puno važnije da imamo loptu, da ne dopustimo da Zadar dominira terenom. U tome su uspjeli.

Spojili ste dvije pobjede, sada će biti lakše igrati do kraja sezone?

- To sad veseli, ali nije nam bilo ništa ni teško ni lakše. Samo gledamo dio da igrači iz utakmicu u utakmicu bolje rade stvari koje dogovorimo. Mislim da se vidi pozitivan trend.

Trener Zadra Mislav Karoglan realno je rezonirao poraz od Hajduka II na Poljudu.

- Apsolutno zaslužena pobjeda Hajduka. Jedino mi je žao što nismo uspjeli razigrati njihov kontrapresing kroz brža dodavanja. To smo radili cijeli tjedan, ali uzimali smo previše dodira, tako da je Hajduku to praktički hrana.

Još uvijek niste sigurni u ostanak, na dnu je velika gužva?

- Ušli smo u težak raspored. Čeka nas gostovanje kod Kustošije, pa nam dolazi Varaždin. Pozitivni smo, pomak na pragu igre smo napravili, ali ide to prilično teškim koracima naprijed. Domaćinska je liga, ali ako budemo na nivou imamo šanse i na nekim gostovanjima.

Vaša reakcija na temu