Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OBJAŠNJENJE STRUKE: Evo gdje su pogriješili suci i je li Bayern oštećen

OBJAŠNJENJE STRUKE: Evo gdje su pogriješili suci i je li Bayern oštećen

O tome se dosta pričalo nakon pobjede Reala

Real Madrid je svladao Bayern (2:1) i izborio plasman u finale Lige prvaka, ali jedna od glavnih tema dana je situacija iz 103. minute, kada su suci označili zaleđe, a lopta odmah potom završila u mreži Reala. Razbjesnilo je to Nijemce, a mi smo potražili objašnjenje kod našeg stručnog suradnika, bivšeg prvoligaškog suca Gorana Tenžere. Jesu li Poljak Szymon Marciniak i njegov pomoćnik pogriješili?

U 90+13 minuti došlo je do sporne situacije kada su suci dosudili zaleđe igrača Bayerna. Tu se radi o tehničkoj pogrešci sudaca jer su jasne upute da pomoćni sudac treba pričekati kraj akcije i onda signalizirati zaleđe ako drži da je isto postojalo. Isto tako je i glavni sudac mogao to ispraviti i pustiti igru. Međutim, glavni sudac je odmah prihvatio odluku pomoćnog suca i jasnim zviždukom zaustavio igru.

Tenžera nastavlja:

- Igrači Bayerna, najprije Muller, a zatim De Light, su nastavili akciju i ubacili loptu u vrata Reala otprilike sekundu i po nakon što je sudac označio prekid igre. Ne može se dakle govoriti o poništenom pogotku jer je igra bila zaustavljena znatno prije nego je lopta ušla u vrata. Primjetno je bilo i da su igrači Reala, Nacho pa zatim Rudiger i Militao zastali nakon zvižduka suca te je pitanje kako bi se uopće ta akcija odvijala da sudac nije zaustavio igru.

Sudački ekspert zaključuje:

- Glede samog zaleđa, dojma sam da je igrač De Light bio u malom položaju zaleđa, što u ovom slučaju po meni nije bilo kažnjivo jer nije igrao loptom niti je utjecao na protivničke igrace. Mišljenja sam da drugi igrač Bayerna, koji je bio u duelu s Mendyjem nije bio u zaleđu, što bi se u svakom slučaju, da je puštena akcija i postignut pogodak, detaljno provjeravalo u VAR sobi.

Vaša reakcija na temu