Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr PRIČA KARIJERE: S Rijekom je osvojio dvostruku krunu, ali golove protiv Hajduka nije slavio

PRIČA KARIJERE: S Rijekom je osvojio dvostruku krunu, ali golove protiv Hajduka nije slavio

Iz Hajduka je u Lazio otišao nakon tri nastupa, a u igri je proveo ukupno 70 minuta

Josip Elez se nakon osam godina vratio na Poljud. U ljeto 2013. godine golobradi 19-godišnji mladić otišao je iz Hajduka u Lazio u transferu vrijednom nešto više od 400.000 eura. Iz Hajduka je otišao nakon tri nastupa, a u igri je proveo ukupno 70 minuta. Debitirao je 27. travnja 2012. godine u porazu na gostovanju kod Intera u Zaprešiću. Trener je bio Mišo Krstičević, a Elez u igru ušao u 27. minuti umjesto Josipa Radoševića. Iduće sezone u igru je ulazio u posljednjim minutama protiv Cibalije i Zadra. 

Član kluba iz Rima bio je četiri godine, ali za prvu momčad Lazija nikad nije zaigrao. Odigrao je 34 utakmice za mladu momčad Lazija (tzv. Primaveru), a zanimljivo je da je zabio devet pogodaka, a s mladom momčadi rimskog kluba osvojio je kup. 

Lazio ga je slao na posudbe, a prvi dio sezone 2014/15 proveo je u trećeligašu Grossetu. Odigrao je 15 utakmica, zabio jedan pogodak.

Na polusezoni je otišao na novu posudbu u Mađarsku, a za Honved je do kraja sezone odigrao 13 utakmica. 

U ljeto 2015. uslijedila je nova posudba, u danski Aarhus. Elez je u Aarhusu odigrao 29 utakmica, a malo je nedostajalo da dođe i do trofeja. U finalu kupa poraženi su od Kopenhagena (2:1). 

Iduće sezone uslijedio je povratak u Hrvatsku. Nakon tri godine Elez se vratio u HNL. Iz Lazija je stigao na posudbu u Rijeku. Bila je to sezona koja je završila dvostrukom krunom Rijeke. Za Rijeku je debitirao 16. srpnja 2016. u Parku mladeži (pobjeda 3:0). U 15. kolu, 5. studenog Rijeka je na Rujevici svladala Pušnikov Hajduk 2:1. Hajduk je poveo u 60. minuti golom Futacsa nakon kiksa Eleza, no kasnije se Elez zabio dva pogotka i donio Rijeci pobjedu. Pogotke protiv Hajduka nije slavio.

- Rođen sam u Splitu. Ne znam je li mi drago ili nije što sam zabio. Normalno je da ne slavim gol. Od malih nogu sam naučen da navijam za Hajduk. Međutim, sada sam igrač Rijeke. Kada krene utakmica sve se zaboravi i emocije se stavljaju sa strane - komentirao je nakon utakmice Elez.

Na kraju sezone Rijeka je otkupila njegov ugovor od Lazija (cca 500.000 eura), no na Rujevici se zadržao još jednu polusezonu. Uslijedio je odlazak na posudbu u njemački Hannover koji ga je u ljeto 2018. godine otkupio za cca dva i pol milijuna eura. Za Hannover je u prvoj polusezoni odigrao 11 utakmica u Bundesligi, a u idućoj koja je završila ispadanjem u drugu ligu skupio je deset nastupa. Ukupno je za Hannover odigrao 62 utakmice, a nakon isteka ugovora vraća se na Poljud. 

Vaša reakcija na temu