PROMJENA MIŠLJENJA: Prije samo tri dana u Dinamu su govorili da nisu blizu odluke o smanjenju plaća

PROMJENA MIŠLJENJA: Prije samo tri dana u Dinamu su govorili da nisu blizu odluke o smanjenju plaća

Bitno su srezali troškove

Dinamo je donio odluku kojom će igračima isplaćivati trećinu plaće, te još trećinu kada opet počne prvenstvo. Ostatak mogu zaboraviti. U doba koronavirusa mnogi su klubovi posegli za smanjenjem plaća, ali u Dinamovu slučaju je zanimljivo što su prije samo tri dana govorili kako nisu blizu odluke o smanjenju plaća.

'Uprava i vodstvo Dinama su u stalnom radu i analizama postojeće situacije. Rezultat višegodišnjih dobrih poslovnih i sportskih rezultata ima kao svoju posljedicu da je klub u ovoj kritičnoj situaciji u svakom smislu stabilan te održava sustav u opsegu i mjeri koja je prilagođena trenutnom stanju. To uključuje i redovnu isplatu plaća, kako igrača i trenera, tako i drugih zaposlenika kluba. Upravo ovaj tjedan smo isplatili plaću za veljaču. Već su donesene mjere koje reduciraju troškove kluba i kojima se osigurava osnovna likvidnost kluba i redovno servisiranje osnovnih obveza. Sigurno je da, kao i svi ostali poslovni subjekti, osjećamo i osjećat ćemo posljedice krize, jer je zabranjena naša osnova djelatnost, ona sportska. Samim time s jedne strane imamo pad troškova uvjetovanih odigravanjem utakmica i provođenjem trenažnih procesa, ali i s druge strane bitno smanjen prihod od prodaje, sponzorskih ugovora itd.

U ovom trenutku nismo blizu odluke o smanjivanju plaća zaposlenika kao niti blizu odluke o smanjivanju broja zaposlenika ili raskida postojećih ugovora s igračima. Međutim, ako i kada bude bilo potrebno, spremni smo donijeti sve legitimne odluke s ciljem opstanka kluba. To je iznad svega, a pri tome ćemo voditi računa da svi podnesu teret krize, proporcionalno visini svojih primanja' - službeno su kazali iz Dinama.

Danas je priča sasvim suprotna te su izašli sa sljedećom stavkom:

'Igračima i trenerima će se primanja isplaćivati na sljedeći način:

- trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima

- trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo

- trećina primanja neće se isplatiti trajno

- ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah'.

Što se to promijenilo u samo tri dana pa se Dinamo odlučio na ovako drastične mjere?

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61532, "");
Pregledaj komentare