Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonijo Ćatipović Split pobjedom protiv Alkara stigao nadomak  Lige za prvaka

Split pobjedom protiv Alkara stigao nadomak Lige za prvaka

Najefikasniji je bio Filipović, a najvatreniji navijač 'žutih' Viktor, poručio je: 'Čekamo vas, cibosi!'

Košarkaši Splita pobijedili su Alkar na Gripama rezultatom 81:67 u 15. kolu A1 Lige košarkaša. Tako su 'žuti' napravili veliki korak ka plasmanu među prvih pet momčadi, koje će sezonu na proljeće nastaviti u Ligi za prvaka, a najvatreniji navijač 'žutih' Viktor, poručio je: 'Čekamo vas cibosi!'. Najefikasniji kod Splita je bio Filipović s 14 postignutih poena.

Splićani su od samog početka preuzeli konce igre u svoje ruke. Osim početnog vodstva 2:0, Alkar u nijednom drugom trenutku nije imao prednost na svojoj strani. 'Žuti' su polovicom prve četvrtini imali prednost 12:4, ponajprije zahvaljujući dalekometnim ubačajima Filipovića. Bio je to znak da klupa Alkara zatraži minutu odmora, ali igrači Ivice Skelina su nastavili istim tempom. Održavali su tu prednost sve do kraja prvog dijela igre, a početkom drugih deset minuta, poenima Markulina i Najeva stigli na do tada najveći 16 poena razlike - 29:13. 

Sredinom druge četvrtine, Sinjani su uhvatili zraka. Nakon jedne pogreške sutkinje Tomić na njihovu štetu, s pravom se ljutio trener Vušković, ali je kažnjen s tehničkom pogreškom. Zapalilo je to tribine, na kojima je i ovaj put bilo više simpatizera gostiju, ali i njegove igrače na parketu, pa su ubrzo stigli na osam poena zaostatka. 'Žuti' su se potom opet odvojili, Ćubela je pogodio za 43:29, ali Modrić tricom u posljednjoj sekundi postavlja konačnih 43:32 na kraju prvog dijela igre.

Takvo odstojanje se držalo i početkom drugog poluvremena. Praktički se igralo koš za koš sve do tri minuta prije ulaska u posljednji period igre. Tada je Širko spojio šest poena u nizu, najprije je zabio koš i dodatno bacanje, a onda je iz kontranapada pogodio tricu, pa su opet 'žuti' bili na ugodnih 15 poena prednosti - 53:38. Sinjani su do kraja trećeg dijela igre uspjeli spustiti tek na 62:49.

Opet su Splićani sigurno držali svoje vodstvo, a zakucavanjem Kalajžića sedam minuta prije posljednjeg zvuka sirene, opet su stigli na najvećih 16 poena razlike, bilo je 67:51. Varirala je prednost 'žutih' od 10 do 16 poena razlike sve do kraja susreta, a na koncu je završiti 81:67, čime Split nije ispunio drugi mini cilj u ovom susretu - nadoknaditi 16 poena razlike iz prvog ogleda ove dvije momčad, pa će tako u slučaju istog broja pobjeda Alkar biti plasiran ispred Splićana.

Trenutno su 'žuti na četvrtom mjestu ljestvice sa 9 pobjeda, dok su Sinjani na šestom mjestu s isto toliko pobjeda.

Split: Subotić (11), Kalajžić (2), Markulin (8), Filipović (14), Matić (8), Jukić (5), Vučić, Najev (12), Đugum (4), Ćubela (4), Širko (13).

Alkar: Bilić(11), Jo. Boban (9), Bilandžić (5), Modrić (5), Dominović (6), Šipić (8), Ju. Boban, Gaurina (3), Glavinić (6), Svalina (12), Tešija (12).

Vaša reakcija na temu