Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / HRT AKRAP O EKSPLOZIJI U POLJSKOJ 'Treba se držati mudrosti i razuma te ne nagliti s odlukama'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

AKRAP O EKSPLOZIJI U POLJSKOJ 'Treba se držati mudrosti i razuma te ne nagliti s odlukama'

Smatra da se prvo moraju pričekati rezultati istrage

Gordan Akrap iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba kazao je da se u vezi s događajima na poljskom teritoriju, blizu granice s Ukrajinom trebaju pričekati rezultati istrage kako bi se dobili odgovori na pitanje o čemu se točno radi, čije su rakete i zašto se to dogodilo, piše HRT.

Akrap je istaknuo da NATO-ov članak 5. govori o oružanom napadu, odnosno agresiji na državu članicu.

'Sklon sam vjerovati da se ovo neće moći prozvati oružanim napadom, nego vrlo ozbiljnim sigurnosnim incidentom ili događajem koji može ponukati Poljsku na aktiviranje članka 4. koji govori da njen teritorij ima ozbiljne prijetnje za teritorijalnu sigurnost i neovisnost. NATO će na takav način NATO povući pitanje članka 4. a ne članka 5. Za radikalne aktivnosti i sveopći napad uvijek ima vremena. U ovakvim situacijama koje su vrlo zahtjevne i izazovne za budućnost, kako države koja je pogođena, tako i Saveza uvijek se treba držati mudrosti i razuma i ne nagliti u svojim odlukama', naglasio je Akrap.   

Vaša reakcija na temu