Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay EU uvodi sankcije Iranu zbog dronova
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

EU uvodi sankcije Iranu zbog dronova

Stupaju na snagu u četvrtak

Države članice EU-a usvojile su sankcije protiv Irana zbog slanja dronova Rusiji koje se koristi za napade na Ukrajinu, objavilo je u četvrtak na Twitteru češko predsjedništvo EU-a.

Sankcije će stupiti na snagu objavom u Službenom listu EU-a u četvrtak. Imovina troje pojedinaca i jednog entiteta u EU-u bit će zamrznuta i oni neće smjeti putovati u EU.

Bit će također postrožene sankcije protiv dvoje pojedinaca i dva entiteta.

Ruska vojska zadnjih dana koristi iranske dronove Shahed-136 za napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu i gradove.

EU je uveo već nekoliko krugova sankcija Iranu, kao i niz gospodarskih i financijskih mjera uključujući trgovinske i transportne restrikcije te zamrzavanje imovine velikih iranskih banaka.

Zadnji krug sankcija uveden je u ponedjeljak zbog gušenja protuvladinih prosvjeda koje je potaknula smrt Mahse Amini.

Vaša reakcija na temu