Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Hrvati na jugu Argentine obilježili 33 godine samostalnosti Hrvatske

Hrvati na jugu Argentine obilježili 33 godine samostalnosti Hrvatske

U Argentini živi 300.000 stanovnika porijeklom iz Hrvatske

Hrvatska zajednica u Ushuaiji, gradu s 82.000 stanovnika na krajnjem jugu Argentine, obilježila je 33. obljetnicu osamostaljenja Hrvatske.

Na gradskom trgu je održana svečanost kojoj su prisustvovali stanovnici koji njeguju tradiciju, vrijednosti, simbole i vjerovanja svojih hrvatskih predaka, izvijestile su lokalne novine.

Mónica Urquiza, zamjenica guvernera tamošnje regije Ognjena zemlja, podsjetila je na ulogu Hrvata u razvoju Ushuaije.

'Mnoge generacije Hrvata su se naselile u našoj zemlji', rekla je.

Zajednica Hrvata podsjetila da je hrvatski Sabor 8. listopada 1991. proglasio 'službeno potpuni suverenitet i neovisnost' od Jugoslavije što je bio 'odlučujući korak prema slobodi i samoodređenju hrvatskog naroda'. Okupljeni su se prisjetili svih migranata iz Hrvatske i njihove hrabrosti da se nasele u Ognjenoj zemlji, tom udaljenom 'kutku svijeta'.

U Argentini živi 300.000 stanovnika porijeklom iz Hrvatske, podatak je hrvatskog veleposlanstva u Buenos Airesu.

Vaša reakcija na temu