Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KATASTROFA Jaki potres pogodio Grčku, zgrade su srušene, more poplavilo gradove

KATASTROFA Jaki potres pogodio Grčku, zgrade su srušene, more poplavilo gradove

Magnituda mu je bila 7 stupnjeva po Richteru

Potres magnitude 7 po Richteru zatresao je grčke otoke te dio Turske na Egejskom moru. Potres se dogodio 17 kilometara u moru zapadno od provincije Izmir u Turskoj. Kako javlja CNN Turk, potres se osjetio sve do Istanbula.

Iz Izmira stižu snimke i fotografije porušenih zgrada. U tijeku je potraga za nestalima u porušenim zgradama. Došlo je i do nekoliko podrhtavanja nakon potresa, konkretno bilo ih je šest u magnitudama od 3,9 do 4,8 po Richteru.

Osim porušenih zgrada, u priobalnim gradovima došlo je i do podizanja razine mora tako da su poplavljene ulice. Potresi u Turskoj su česti. Tako je u potresu u Izmiru 1999. godine poginulo 17.000 ljudi.


Ministar unutarnjih poslova je rekao kako je za sada prijavljeno rušenje šest velikih zgrada u Izmiru. Guverner Izmira rekao je kako nema informacija o smrtnim slučajevima.


Vaša reakcija na temu