Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr LAVROV SE OBRATIO BIDENU 'Nadam se da će u današnjoj situaciji imati više prilika razumjeti tko izdaje naređenja i kako'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

LAVROV SE OBRATIO BIDENU 'Nadam se da će u današnjoj situaciji imati više prilika razumjeti tko izdaje naređenja i kako'

'Ova situacija je vrlo uznemirujuća'

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u nedjelju je rekao kako se nada da američki predsjednik Joe Biden ima mudrosti nositi se s globalnim sukobom sličnim kubanskoj raketnoj krizi 1962.

U intervjuu za dokumentarni film ruske državne televizije o raketnoj krizi, Lavrov je rekao da postoje sličnosti s 1962., uglavnom zato što je Rusiji sada prijetilo zapadno oružje u Ukrajini, prenosi Reuters.

'Nadam se da će u današnjoj situaciji predsjednik Joe Biden imati više prilika razumjeti tko izdaje naređenja i kako. Ova situacija je vrlo uznemirujuća. Razlika je u tome što su daleke 1962. Hruščov i Kennedy smogli snage da pokažu odgovornost i mudrost, a sada ne vidimo takvu spremnost Washingtona i njegovih satelita', rekao je Lavrov.

Upitan što Rusija sada treba učiniti u aktualnoj krizi, Lavrov je rekao: 'Spremnost Rusije, uključujući predsjednika Vladimira Putina, za pregovore ostaje nepromijenjena.'

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće odbio je komentirati izjave ruskog šefa diplomacije, ali je ukazao na prethodne izjave o održavanju otvorenih linija komunikacije s Moskvom, prenosi tportal.

Vaša reakcija na temu