Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot NAKON 27 SATI Obustavili potragu za Dankom (2)

NAKON 27 SATI Obustavili potragu za Dankom (2)

'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...', kaže djed

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s nestankom djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, prenose beogradski mediji.

Djed nestale djevojčice Danke Ilić (2) kojoj se prije više od 27 sati izgubio svaki trag u prigradskom naselju Banjsko polje u okolini Bora, rekao je za Blic televiziju da mu se 'po glavi vrti opcija da je dijete oteto'.

- Još se nadam da je živa, ali nevjerojatno je da ju nitko ne može naći od ovoliko ljudi. Samo jedna opcija mi se vrti po glavi, da je oteta. Ali ne mogu to tvrditi. Žandarmerija, dronovi, helikopteri, cijela Srbija je bila ovdje i svi su je tražili. Ljudi su bili udaljeni jedni od drugih jedan metar i i nitko ju ne može naći - rekao je Milan Ilić.

Također, rekao je da ga plaši činjenica da je bugarska granica blizu.

- Do bugarske granice može se stići novim putem za 45 minuta, najviše sat vremena. Nije točno da je potrebno pet sati, kao što je netko rekao jutros na televiziji. Kladovo je već puno dalje, do tamo ima 150 kilometara, ali Bugarska je jako blizu.

Kad se radi o nestalom djetetu, na karti označavamo zadnje mjesto na kojem je viđeno. Radimo prema tzv. bike wheel doktrini, gdje ekipe rade brzu pretragu terena. Pretražuju se okolni putevi, neke točke koji bi mogle biti poznate. Pregledavaju se i dječji 'hotspotovi', odnosno neke kućice, igrališta, nešto za čime bi dijete moglo potrčati.

Rekao je to za 24 sata izvršni pročelnik HGSS-a Marko Rakovac, čije kolege svakodnevno stoje na raspolaganju u potragama za svima, od domaćih do stranaca, od malenih do najstarijih sugrađana. Ponudili su pomoć i Srbiji u potrazi za malenom Dankom Ilić (2), a odgovor i dalje čekaju.


Vaša reakcija na temu