NEVJEROJATNO Dječak koji je rođen sa svega 337 grama novi je rekorder

NEVJEROJATNO Dječak koji je rođen sa svega 337 grama novi je rekorder

Proslavio je prvi rođendan, a davali su mu nula posto šanse za preživljavanje

Ponekad je želja za životom jača od svih izazova koji se uporno nameću. Dokaz je Richard Scott William Hutchinson, dječak koji se rodio pet mjeseci prerano i pobijedio 0% šanse za preživljavanje.

Naime, rodio se 131 dan prije očekivanog termina. Bio je težak samo 337 grama i toliko malen da su ga roditelji mogli držati na jednom dlanu, piše Jutarnji list.

Rođen je u dječjoj bolnici u Minneapolisu u saveznoj državi Minnesota, nakon što je njegova majka Beth pretrpjela medicinske komplikacije zbog kojih je morala roditi ranije.

Zbog pandemije koronavirusa, Richardovi roditelji nisu mogli ostati s njime u bolnici, a nisu bili dopušteni ni posjeti ostalih članova obitelji. No, roditelji su ga svaki dan posjećivali, vozeći se od svog doma u okrugu Saint Croix u državi Wisconsin do Minneapolisa.

- Pobrinuli smo se da svaki dan budemo tamo kako bismo mu pružili podršku i mislim da mu je to pomoglo da sve prebrodi jer je znao da može računati na nas - izjavio je Richardov otac.

U prosincu 2020., nakon što je proveo više od šest mjeseci u bolnici, Richard je pušten kući. 

- Nisam mogla vjerovati da je to isti dječačić koji je nekoć bio toliko bolestan da sam se bojala da neće preživjeti. Isti taj dječačić koji mi je nekoć stajao na dlanu, s kožom toliko prozirnom da sam mogla vidjeti svako njegovo rebro i krvnu žilu. Bila sam tako ponosna na njega - rekla je neonatologinja Stacy Kern.

Richard je 5. lipnja proslavio prvi rođendan, snažniji nego ikad, u društvu obitelji i tri psa. Danas je u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najranije rođena beba na svijetu koja je preživjela unatoč izgledima.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(101392, "");
Pregledaj komentare