Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Nova snimka s kamere policajca otkrila zadnje riječi Georgea Floyda

Nova snimka s kamere policajca otkrila zadnje riječi Georgea Floyda

Sudac ne da medijima dozvolu za objavu snimki

Reporteri I CNN-a su pogledali novu snimku s kamere jednog od policajaca koji je bio prisutan pri uhićenju i ubojstvu Georgea FloydaJavljaju kako se na snimci čuju njegove posljednje riječi, prenosi Index.

Pišu kako je Floyd jecao dok su ga policajci vadili van iz automobila u kojemu je bio. U jednom trenutku policajac Derek Chauvin kleči na njegovom vratu, a zadnje riječi Floyda, koje do sada nisu objavljene na prijašnjim transkriptima, bile su: 'Ne mogu disati'.

Dva videa su objavljena danas, a jedan je s kamere koju je nosio Tihomas Lane, dok je drugi s kamere koju je nosio J. Alexander Kueng. Oni su došli na lice mjesta nakon što je trgovac prijavio jednu lažnu novčanicu u svojoj trgovini. 

CNN javlja kako su policajci s trgovcem razgovarali 36 sekundi nakon čega su pokucali na vrata automobila Georgea Floyda.

'Diži jebene ruke gore odmah', ubrzo mu govori policajac Lane. 

Oko treće minute snimke Floyd je nasilno izvučen iz svojeg automobila, a policajci su se borili da mu stave lisice. Ovo se događa nakon što ih je jecajući molio za milost, a oni ga pokušavaju odvesti do policijskog automobila.

U jednom trenutku Floyd pada na cestu, a tada se pojavljuju još dvojica policajaca, Chauvin i Thao, koji pomažu prvoj dvojici. 

Floyd je bio u lisicama gotovo osam minuta, a iako je bio miran, piše CNN, Chauvin je i dalje pojačavao pritisak na njegovom vratu.

Oko šesnaeste minute snimke čuju se zadnje Floydove riječi: 'Čovječe, ne mogu disati'.

Minutu kasnije, nepokretno tijelo Georgea Floyda je ubačeno u vozilo hitne pomoći. 

Policija nije objavila snimku koju je CNN imao na uvid.

Kažu da je dio aktivne istrage, ali je ona ujedno i dio sudskog postupka. 

Sudac je pak danas dopustio da javnost pogleda snimku, no odbio je dati medijima dozvolu da je objave, piše Index

Vaša reakcija na temu