Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot Poznato gdje bi se mogli sastati Putin i Zelenski
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Poznato gdje bi se mogli sastati Putin i Zelenski

'Ako se postigne sporazum o pitanjima o kojima vidimo približavanje, postoji mogućnost da se dvojica čelnika sastanu'

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu susreo se u četvrtak u Lavovu sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom.

- Ako se postigne sporazum o pitanjima o kojima vidimo približavanje, postoji mogućnost da se dvojica čelnika sastanu - rekao je turski ministar, misleći na ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, javlja N1.

Cavusoglu je naglasio da su njegova nadanja o prekidu vatre veće nakon što se sastao s obje strane, iako je 'teško govoriti o tome kada je u pitanju rat'.

Cavusoglu je istaknuo da bi sporazum morao biti prihvatljiv za obje strane, prenosi CNN.

U telefonskom razgovoru s Putinom, turski predsjednik Tayyip Erdogan ponovio je svoju ponudu da ugosti njega i ukrajinskog predsjednika na razgovorima u Istanbulu ili Ankari, izvijestili su iz njegovog ureda.

Erdogan je rekao da se nada da će trajni prekid vatre 'otvoriti put prema dugoročnom rješenju' te je naglasio važnost diplomacije, navodi se u priopćenju.

Također je rekao da bi humanitarni koridori trebali funkcionirati u oba smjera učinkovito i bez problema, prenosi Sky News.

Vaša reakcija na temu