Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Vojni analitičar: Putinu curi vrijeme
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Vojni analitičar: Putinu curi vrijeme

Komentirao i eksploziju pejdžera u Libanonu

Vojni analitičar Robert Barić komentirao je u Pregledu dana N1 televizije današnje eksplozije pejdžera u Libanonu u kojima su tisuće ljudi ozlijeđene. Iako nema potvrde za to, oči svijeta uprte su u Izrael.

Barić je kazao kako je u ovom napadu ranjen i iranski veleposlanik u Libanonu.

'Izrael nije priznao krivnju, ali Shin Bet može itekako izvesti ovo. Kako su uspjeli pejdžere hakirati, to ne znam, ali to treba pogledati u širem kontekstu. Izraelski napad na Gazu polako završava. Hamas nije uništen, ali Netanyahu želi napraviti ono što zove vječni rat. Izraelska javnost želi da se taoci vrate. … Morat ćemo čekati promjenu administracije u SAD-u da vidimo što će se događati u Izraelu i Ukrajini. No ovaj rat traje već godinu dana i to isključivo da bi Netanyahu ostao na vlasti. Bez obzira na sve nedostatke, ne možete podcijeniti izraelsku stranu', komentirao je. 

Situacija u Ukrajini

Što se tiče situacije u Ukrajini, Barić je rekao kako je Vladimir Putin prije mjesec dana odlučio kako će odgovoriti na ukrajinski upad u Kursk.

'Odlučio je polako iscrpljivati ukrajinske snage i prisiliti ih na povlačenje, a sad je jasno i da su ruski cilj tri mjesta koja Putin želi zauzeti prije nego što počne rasputica. Čini se da mu nijedna strategija ne radi', naveo je. 

Ako Ukrajinci uspiju izbiti na rijeku Sejm prije rasputice... Barić je istaknuo kako su i ruski generali priznali da će trebati tjedni, možda i mjeseci da se Ukrajinci izbace. 

'Ruska snaga više nema stratešku priču', rekao je.

Dodao je i da Rusi imaju velike probleme u manevarskom ratovanju, pozicije se mijenjaju, a oni to ne mogu pratiti. Takva situacija odgovara Ukrajincima.

'Putinu curi vrijeme, gubici su strahovito veliki', zaključio je.

Vaša reakcija na temu