Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN O' KVADRILJE Zaplesat će se na trogirskoj Pjaci

DAN O' KVADRILJE Zaplesat će se na trogirskoj Pjaci

Članovi KUD-a omogućit će građanima i posjetiteljima impresivan i autentičan doživljaj kulturne baštine ovog grada

Dan o'Kvadrilje važna je trogirska kulturna manifestacija koja je započela prije tri godine nastupom na Pjaci, svečanom sjednicom te seminarom posvećenim tradicionalnim glazbalima, a sve s ciljem promoviranja Kvadrilje kao unikatnog plesa koji je sačuvan u svom izvornom obliku samo u Trogiru.

Centralni događaj - nastup KUD-a Kvadrilja u formaciji od 16 parova uz pratnju mandolinskog orkestra održat će se 29. travnja, točno u podne na Pjaci.

Povodom Svjetskog dana plesa članovi KUD-a omogućit će građanima i posjetiteljima impresivan i autentičan doživljaj trogirske kulturne baštine.

Nakon nastupa, u 13 sati bit će održana svečana sjednica, na kojoj će se podijeliti priznanja svim plesnim umjetničkim voditeljima (ili njihovim zastupnicima), od osnutka društva do danas.

Ove je godine Dan o'Kvadrilje evoluirao u Dane o'Kvadrilje koji su započeli još 12.4. održavanjem 'Donatorske večeri', nakon koje je, 19. travnja, uslijedio Okrugli stol s temom 'Trogirska narodna nošnja' te dvodnevni seminar 'Jadranske plesne zone' (26.-28. 4.).

Vaša reakcija na temu