Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Milanović o kandidaturi na predsjedničkim izborima: 'Čekam što će Plenković napraviti, tresem se'

Milanović o kandidaturi na predsjedničkim izborima: 'Čekam što će Plenković napraviti, tresem se'

U Splitu je komentirao političke aktualnosti

Predsjednik Zoran Milanović, po završetku svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Splita, osvrnuo se na aktualna politička događanja.

Na upit hoće li primiti Andreja Plenkovića koji privodi kraju pregovore s Domovinskim pokretom, uzvratio je kako ne zna ništa o tome. Stoga, naveo je, ne može komentirati - kao ni razbijanje jedinstva manjinaca. 

'Ne sudjelujem u tome. To je sve pitanje njihove savjesti i procjene. Što su govorili prije izbora, što govore sad - nije moj posao', kazao je. 

Dotaknuo se i pitanja novca za vojsku nakon nabavke zrakoplova Rafale. Istaknuo je kako imamo tisuću milja obale, a da je stanje flote 'dosta jadno, nezadovoljavajuće'.

'Trebalo je ploviti pet obalnih ophodnih brodova, a samo je jedan. Davno su trebali biti gotovi brodovi koji su naručeni dok sam ja bio premijer. Odgovoran je onaj tko upravlja ministarstvom, neobjašnjiva priča', konstatirao je. 

Predstavnici medija zatražili su komentar o višenamjenskom brodu koji je Vlada naručila. 

'Što su naručili? Brod koji će letjeli?', izjavio je. 

Na pitanje hoće li suradnja s Vladom biti teža no ranije dogodi li se scenarij skretanja udesno, uzvratio je kako neće ići suradnja s čovjekom koji od prvog dana 'prijeti tvrdom kohabitacijom'. 

'Kakva bi suradnja trebala biti - ponizna. Dok mi živo srce bije, kao Hrvatu, neće ići. Problem mi je sjediti i blizu ljudi koji su glasali za Ivana Turudića. On je kriminalac - smije li se to reći? Uhvaćen je u radnjama koje bi u svakoj državi značile prekid sudačke karijere.  Zemlja je u najlošijem stanju od Domovinskog rata. Pričamo o vrijednostima, a krade se na sve strane. To je to, tako je to u politici', naveo je.

'Bocnuo' je Plenkovića i na temelju kandidature na europskim izborima. Naglasio je kako uvijek mora imati rezervnu poziciju, uz zaključak da je situacija u Europi - čudna. 

A hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima?

'Čekam da vidim što će Plenković napraviti. Tresem se u tišini. Vojna tajna', poručio je predsjednik Milanović. 


Vaša reakcija na temu