Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
26. LABUD CLASSIC: Splitski festival jedrenja

26. LABUD CLASSIC: Splitski festival jedrenja

Regata Labud Classic ovaj vikend, Mrduja Optimist Kup idući

Splitski festival jedrenja i ove godine donosi nezaboravne regate za sve zaljubljenike u more i jedrenje. Ove subote, 21. rujna 2024., službeno započinje Festival regatom Labud Classic, dok će sljedeći vikend, od 27. do 29. rujna, najmlađi jedriličari preuzeti jedra na Maloj Mrduji  - Mrduja Optimist Kupu.

Regata Labud Classic, popularna Boboviška ovog vikenda će, po 26. put, okupiti vlasnike klasičnih jedrilica u kategorijama Classic i Vintage, pružajući nam rijetku priliku da uživo vidimo jedrilice koje evociraju povijesnu eleganciju jedrenja. Na startnoj liniji ispod Sustipana u subotu, 21. rujna, ljubitelji mora imat će priliku pratiti jedrilice starije od 40 i 30 godina koje će ploviti u dvije navigacijske etape: od Splita do Bobovišća u subotu, te od Bobovišća natrag do Splita u nedjelju, 22. rujna.

Očekuje se veliki broj sudionika, a direktor regate, Marko Bakašun, ističe da se uz povoljno vrijeme i tradicionalno druženje uz fažol nakon prve etape, očekuje pravi jedriličarski spektakl.

Tjedan dana kasnije, Memorijal Boris Vujnović - Mrduja Optimist Kup od 27. do 29. rujna 2024. donosi čaroliju jedrenja za najmlađe. Na regatnom polju u Splitu očekuje se stotinjak optimista, malih jedrilica na kojima će mladi jedriličari pokazati svoje vještine, ali i steći iskustva koja uključuju timski rad, upornost i strast prema moru.

Ova regata, poznata i kao Mala Mrduja je kvalifikacijska regata za regiju Jug, koja je važan korak na putu do reprezentacije u klasi optimist. Predsjednik regate, Eduard Vujnović, poziva sve mlade jedriličare, stare i nove optimiste, da se pridruže i zaplove u čast legendarnog predsjednika JK Labud, Borisa Vujnovića.

'Ova regata osobito je prepoznata i podržana putem Nautic Bauhaus, glavnog sponzora regate i donacija dugogodišnjih partnera, Nektar Natura, Nautika Centar NAVA, Astarea Yachting, Globtik Express Agency, Logo Mare Nautica, Euromarine, Burin boats, Croatia Yachting kojima se i ovim putem zahvaljujemo', kažu iz Labuda.

Splitski festival jedrenja nastavlja se u listopadu s nizom prestižnih regata, uključujući i najstariju i najmasovniju regatu 93. Mrduju te spektakularnu 80. Višku regatu kojom se festival zatvara. 

'Pozivamo sve ljubitelje jedrenja da nam se pridruže na moru ili s obale i uživaju u prizoru jedrilica, natjecanju i druženju u jedinstvenoj atmosferi Splitskog festivala jedrenja!
Prijave za sve regate u sklopu Splitskog festivala jedrenja su otvorene na web stranicama jklabud.hr, a najbrže čekaju posebne pogodnosti', poručuju organizatori.


Vaša reakcija na temu