Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PONOVNO Vranjicem se širi smrad nafte, jučer su smrdjele fekalije

PONOVNO Vranjicem se širi smrad nafte, jučer su smrdjele fekalije

Kako prijaviti ekocid koji se ne može fotografirati i pronaći izvor?

Iz Inicijative 'Mjesto koje hoće živjeti' javljaju kako se Vranjicem već treći dan širi nesnosni, nagrizajući smrad nafte.

'Kako, kome i na koji način prijaviti smrad nafte? Mještani se doslovno guše. Intenzitet je toliko jak da su nam već iziritirani dišni putevi, imamo glavobolje i na momente suze oči. Treći dan ne znamo koga zvati, kome se obratiti.
Na koji način, osim MUP-u, prijaviti nagrizajući smrad kojeg se ne može fotografirati i pronaći izvor?', očajni su stanovnici Vranjica.

Osim nafte jučer su im smrdjele i fekalije koje su se širile morem cijelom južnom stranom zaljeva.

'Pretpostavljamo da se opet radi o lateralno-oborinskom kanalu Dujmovača iz kojega redovito pred kišu izlaze fekalije. U kojoj fazi je rješavanje toga problema?

Naravno, na površini je vidljiv i sloj prašine zbog prašenja prilikom pretovara kod Žitnog terminala, za kojeg smo vam pisali prije dvije noći', poručuju Vranjičani.

Vaša reakcija na temu