Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SEZONA IZNAD OČEKIVANJA Na Krku gotovo nemoguće pronaći smještaj

SEZONA IZNAD OČEKIVANJA Na Krku gotovo nemoguće pronaći smještaj

Direktorica Turističke zajednice kaže da su strepili, a da su se sada opustili

Majda Šale, direktorica Turističke zajednice otoka Krka, komentirala je turističku sezonu ondje.

- Gužva je na otoku, teško se može naći smještaj. Oko 68.000 gostiju provodi odmor kod nas. Popunjeni su i kampovi i hoteli i obiteljski smještaj - rekla je za N1 direktorica TZ-a Krka.

Dosad je ostvareno sedam posto noćenja više nego 2020., a u odnosu na 2019. su na 80 posto ukupnih noćenja - kod kampova je 90 posto, obiteljski smještaj 90 posto, a hoteli su na skoro 80 posto. No Majda Šale ističe da nisu svi hoteli otvoreni.

Zadovoljni su, kaže, i velikim brojem domaćih gostiju, pored tradicionalnih - Nijemaca (32 posto), Slovenaca i Austrijanaca, a dolaze i Česti i Mađari.

Navodi da su sa strepnjom ušli u ovu turističku sezonu, a sada su se malo opustili. 

- Na otoku Krku epidemiološka situacija je pod kontrolom. Može se očekivati jako dobra sezona, pogotovo ako bude trajala i iza 15. kolovoza. Otok Krk u podsezoni ima dobru ponudu - rekla je Šale.

Testiranja su moguća u svim mjestima na otoku, kazala je.

- Gosti koji su tu osjećaju se sigurno, zato i dolaze u tolikom broju - poručila je.

Vaša reakcija na temu