Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović STRUČNJAK TVRDI 'Turistička sezona nije bila rekordna'

STRUČNJAK TVRDI 'Turistička sezona nije bila rekordna'

'Ocjena može biti dobar, ali ne odličan'

Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK-u, se javio iz Grčke u Novi dan N1 gdje je komentirao rezultate turističke sezone, kao i što se događa u postsezoni.

Žgomba kaže da je turistička sezone ove godine dobra i da je na razini brojki koje su bile 2019.

'Koliko će biti veći turistički promet to moramo čekati izvještaj HNB-a i Ministarstva financija', poručuje.

'Ocjena turističke godine može biti dobar, ali ne može biti niti odličan, niti rekordan.  Imamo dobru turističku godinu i moramo biti zadovoljni time', dodaje Žgomba.

Kaže kako nema ni jednog pokazatelja da je 2023. puno bolja od 2019.

'Ako ćemo jedino govoriti o fizičkom obujmu turističkog prometa, ali on je uvjetovan, ne boljim rezultatima naravno i promjenom cijena koje su se dogodile od 2019. na ovamo.'

Navodi kako je postsezona tradicionalno aktivna i kako u tom razdoblju dolazi dosta grupa i umirovljenika te da se često zadržavaju malo dulje na destinacijama.

'Ali tu se događaju i razne manifestacije: sportske, kulturne, razni festivali…motivi dolaska koji su važni za popunjenje i povećanje turističkog prometa u postsezoni', rekao je Žgomba.

'Bez obzira na lijepo vrijeme, što je odlično, mi sigurno u desetom mjesecu nemamo taj motiv dolaska, ali imamo neke druge motive. Hrvatska je puna raznih raznih događanja i to je pohvalno', zaključuje Boris Žgomba.

Vaša reakcija na temu