Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVIBANJSKE TURISTIČKE BROJKE Zabilježeno više od 100 tisuća noćenja u Makarskoj

SVIBANJSKE TURISTIČKE BROJKE Zabilježeno više od 100 tisuća noćenja u Makarskoj

Rast od 21 posto

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, u Makarskoj je od 1. do 31. 5. 2024. ostvareno gotovo 23 tisuće turističkih dolazaka i više od 102 tisuće noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 21 posto u dolascima i 17 posto u turističkim noćenjima.

Odlične rezultate i turističke trendove iz prošle godine potvrđuje i fizički turistički promet ostvaren u svibnju, a pogotovo usporedi li se istim razdobljem 2022. godine u odnosu na koje je broj turističkih dolazaka veći za 38 posto, a ostvarenih noćenja za 50 posto.

Rast turističkog prometa u odnosu na lani zabilježen je kod svih vrsta smještaja, a dvoznamenkasti plus bilježe Kampovi, Objekti u domaćinstvu te Hoteli, dok su rezultati u odnosu na 2022. još i bolji.

Gledano prema tržištima, tijekom svibnja najviše su noćenja ostvarili gosti iz Republike Njemačke (preko 18,8 tisuća noćenja), a zatim slijede gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine (preko 15,5 tisuća noćenja), Poljaci (gotovo 10,5 tisuća noćenja), Šveđani (više od 10,3 tisuće noćenja), te gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva (više od 8,1 tisuća noćenja).

Kada se promatraju realizirana noćenja po vrstama smještajnih objekata, najaviše je noćenja ostvareno u hotelima (56,6 tisuća noćenja), objektima u domaćinstvu (28,8 tisuća noćenja), te ostalim ugostiteljskim objektima (10 tisuća noćenja).   

Vaša reakcija na temu