Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Umjesto klizališta na Adventu, splitska Turistička zajednica donira pet novih uređaja za terapiju kisikom

Umjesto klizališta na Adventu, splitska Turistička zajednica donira pet novih uređaja za terapiju kisikom

Alijana Vukšić vjeruje da će i građani podržati tu inicijativu

Ljudski životi i ljubav prema drugima temelj su ovogodišnjeg Adventa u Splitu, dokaz je tome odluka o kupnji pet novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika AIRVO 2 za splitski KBC.

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Splita na čelu s predsjednikom Androm Krstulovićem Oparom, donesena je Odluka o prenamjeni novca predviđenog za adventsko klizalište u Đardinu – Parku Josipa Jurja Strossmayera kako bi se pomoglo bolnici pri liječenju najtežih oblika zaraze virusom SARS-CoV-19. Primjenom uređaja AIRVO 2 izbjegava se invazivna strojna ventilacija i omogućuje uspješnije liječenje i zatajenja disanja uslijed zaraze, uz jednostavniji angažman zdravstvenog osoblja.

- U dogovoru s ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Split, Julijem Meštrovićem, odlučili smo se na kupnju ovoga vrijednoga uređaja, a s obzirom na rastuće brojke i popunjenost bolnica diljem Hrvatske, smatramo kako je to više nego potrebno. Vjerujemo da će i naši građani podržati ovu inicijativu, kao i da će sami prepoznati važnost odgovornog ponašanja tijekom cijelog adventskog perioda. Svakako nastavljamo na isti način pratiti epidemiološku situaciju i svakodnevno donositi odluke o programu s obzirom na nove podatke - naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

Svaki novi uređaj može značiti spašeni život, a ova donacija potvrđuje i poantu ovogodišnjeg Adventa sa sloganom 'Ljubav nas spaja' koji ističe ljubav kao emociju koja nas potiče da pazimo jedni na druge kako bismo zajedno, u istom broju dočekali još mnoge božićne blagdane.

Vaša reakcija na temu